«Το ΚΚΕ δεν ξεπλένει Νιάρχο και εφοπλιστές, όπως κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι οι άλλοι»

Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ»

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 15:30

Αποχώρησε το ΚΚΕ και από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου κατατέθηκε προς συζήτηση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος "Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος" και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

Όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης, «ειδικά για το νομοσχέδιο που αφορά μέρος της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου και συγκεκριμένα τη δωρεά δύο αεροπλάνων, την ανακατασκευή δύο ελικοπτέρων για αεροδιακομιδές και μηχανημάτων τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (PET-CT) στα Νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης κ.ά., το ΚΚΕ έχει ήδη τοποθετηθεί με το «παρόν». Πρόσθεσε ότι ο όμιλος Νιάρχου, που εμφανίζεται ως «κοινωφελές ίδρυμα» και «εθνικός ευεργέτης» από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, έχει έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων, «έχει λεηλατήσει, χρόνια και χρόνια, τον πλούτο όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και τους εργαζόμενους, με τις ευλογίες του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του» και κατά καιρούς «δίνει "πενταροδεκάρες" από τα αμύθητα κέρδη του. Θεωρούμε ότι αυτά που δίνονται από το Ίδρυμα είναι λεφτά των εργαζομένων. Εμείς δεν τον ξεπλένουμε τον ίδιο και την τάξη του, όπως κάνει η κυβέρνηση και όχι μόνο», σημείωσε.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της δωρεάς ξεκαθάρισε ότι είναι «χρήσιμη, κατά τ' άλλα, η προμήθεια του εξοπλισμού με PET-CT στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία», ωστόσο θα πρέπει να απαντηθεί «ποιοι θα είναι οι όροι παροχής των υπηρεσιών; Το κράτος θα βάλει χρήματα για να είναι πραγματικά δωρεάν ή θα τα φορτώσει, για παράδειγμα, στα υποχρηματοδοτούμενα ασφαλιστικά ταμεία και στις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων;». Ρώτησε ακόμα «αν οι εργαζόμενοι στη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καλά αμειβόμενοι ή θα είναι με τις "μοντέρνες" εργασιακές σχέσεις, που προσομοιάζουν με τις επιχειρήσεις, ως μέσο για την εξασφάλιση εσόδων των νοσοκομείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass