Να μην υπάρξουν απολύσεις υπαλλήλων στις Τράπεζες

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 22:00

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η πρώτη μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με τα περισσότερα θέματα να εγκρίνονταν ομόφωνα, ενώ υπήρξαν αρκετές απουσίες συμβούλων. Μοναδική παραφωνία η χρήση της αίθουσας του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής είχαν ένα σύντομο αλλά σε υψηλούς τόνους… διάλογο.

Αναλυτικότερα το Περιφερειακό Συμβούλιο συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος, το οποίο ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου να στηριχθούν οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαπλέ «στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στην απόφαση της διοίκησης της τράπεζας, για απόσχιση της υπηρεσίας διαχείρισης κόκκινων δανείων (RBU) και τη μεταφορά 1.200 τραπεζοϋπαλλήλων σε ξένα funds. Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε απολύσεις 1.200 εργαζομένων της τράπεζας και δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες αντιμέτωπους με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων τους. Ζητάμε να μην αποσχισθεί από την Τράπεζα Πειραιώς το τμήμα διαχείρισης των κόκκινων δανείων και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματά των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις και υπενθύμισε παλιότερη πρότασή του να πωληθούν τα δάνεια στους ίδιους τους δανειολήπτες στην τιμή που θα εκχωρηθούν σήμερα στα ξένα funds, όπως συνέβη στην Κύπρο.

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΚΑΙ Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Με αφορμή τη διάθεση της αίθουσας του περιφερειακού συμβουλίου στη ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας για την ομιλία του ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλου, ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κ. Καραμπάτσας ζήτησε να μάθει με ποια κριτήρια και σε ποιους δίνεται η αίθουσα του Π.Σ. κι αν θα δοθεί ακόμη και στη Χρυσή Αυγή. Τη θέσπιση πολιτικών κριτηρίων στη χορήγηση της αίθουσας ζήτησε και ο Γ. Σταμπουλής. Ο Κ. Αγοραστός απάντησε πως η αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου δίνεται σε όποιο κόμμα ή φορέα και σύλλογο τη ζητήσει, δωρεάν, γιατί η αίθουσα ανήκει σε όλους τους Θεσσαλούς. Συμφώνησε δε με τους προλαλήσαντες ότι πρέπει να υπάρχουν πολιτικά κριτήρια. Ακολούθησε σύντομη φραστική αντιπαράθεση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Χρυσής Αυγής.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στα θέματα που εγκρίθηκαν για τον νομό Λάρισας, καθορίστηκε ο αριθμός των μαθητευόμενων και σπουδαστών των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Μαθητεία ΕΠΑ.Σ., Μαθητεία Ι.Ε.Κ.) για απασχόληση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά το σχολικό έτος 2019-2020 καθώς και για τα επόμενα έτη. Εγκρίθηκε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Κιλελέρ για την υλοποίηση του έργου: «Προσθήκη κατ’ επέκταση και στατική ενίσχυση δημοτικού σχολείου Πλατυκάμπου» και η εγκατάσταση συστήματος ψύξης-θέρμανσης στον ι.ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass