Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δύο παλιοί κι εννιά καινούργιοι για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα

Η Ν. Ε. ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΙΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ 11ΜΕΛΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ * ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ * ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 22:02

Η απόλυτη ανανέωση σχεδιάζεται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Από τους 11 των τελευταίων εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, μόνο οι δύο νυν βουλευτές θα είναι υποψήφιοι στις 7 Ιουλίου.

Η εκλογική επιτροπή που συγκρότησε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε στα κεντρικά λίστα ενδιαφερομένων να μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο και μέχρι την Κυριακή από την Αθήνα θα ανακοινωθούν οι 11 που θα επιλεγούν για να το απαρτίζουν.

Οι δύο νυν βουλευτές, Άννα Βαγενά και Νικ. Παπαδόπουλος, αφού το επιθυμούν, είναι δεδομένο ότι θα είναι ξανά υποψήφιοι. Σίγουρο επίσης θεωρείται ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης, βουλευτής που είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ και του οποίου το όνομα δεν συμπεριλαμβάνεται στην προαναφερθείσα λίστα, καθώς τις υποψηφιότητες εκείνων που στήριξαν συνεργαζόμενοι την κυβέρνηση τις χειρίζονται τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος.

Στην πρόταση της Νομαρχιακής συμπεριλαμβάνονται -καθώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον- ο οικονομολόγος Δημ. Γελαλής και ο οφθαλμίατρος Γιαν. Καρυπίδης, οι οποίοι ήταν τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα σε σταυρούς τον Ιανουάριο του 2015 αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, στο ψηφοδέλτιο του Σεπτεμβρίου 2015, στην εκλογή που είχε γίνει με λίστα και χωρίς σταυρό.

Υποψήφιοι βουλευτές θεωρείται ότι θα είναι επίσης ο δάσκαλος Βασ. Ζωγράφος, αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε.καθώς και η Αμπελωνίτισσα Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου.

Άγνωστο παραμένει αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο προσφάτως επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Παν. Νταής, το όνομα του οποίου προτάθηκε δίχως όμως ο ίδιος να προσκομίσει βιογραφικό στην εκλογική επιτροπή. Μπορεί ωστόσο να το κάνει απευθείας στην Αθήνα, ωστόσο για να είναι υποψήφιος βουλευτής θα πρέπει να παραιτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν χρειάζεται να κάνει το ίδιο η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας στο ΓΝΛ Καίτη Παληογιάννη, εφόσον επιλεγεί για υποψήφια βουλευτής, καθώς βρίσκεται μεταξύ των επιλαχόντων στον συνδυασμό Καλογιάννη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Στη λίστα της Ν.Ε. για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών βρίσκονται και άλλες δύο γυναίκες, σημειωτέον ότι στο 11μελές ψηφοδέλτιο πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον 4. Πρόκειται για τη γιατρό στο Πανεπιστημιακό Ιωάννα Καραδόντα και την ηθοποιό Χρυσούλα Χρήστου.

Επίσης προτείνονται για βουλευτική υποψηφιότητα ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Χρ. Μάρκου και ο εκδότης- τηλεοπτικός παραγωγός που ασχολείται με αγροτικά θέματα Χρ. Αθανασιάδης.

Στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας θα βρίσκονται προτεινόμενοι από την πλευρά της Προοδευτικής Συμμαχίας ο δικηγόρος Γιώργος Μίγας και ο νοσηλευτής από την Ελασσόνα Βαγγέλης Αποστόλου. Πιθανότατα θα μετέχει και υποψήφιος από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, εφόσον αποφασίσει θετικά για συνεργασία ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ το έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Τη θέση του αρχιτέκτονα Ν. Σαμαρά ενδεχομένως να πάρει αυτή τη φορά στο ψηφοδέλτιο ο νοσηλευτής Δημ. Λιόλιος, διοικητής του ΓΝΛ.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εκλογική επιτροπή έγινε πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο στον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χρόνη Ισαακίδη και στην πολιτικό μηχανικό Ελένη Κολούσιου, η οποία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό Καλογιάννη. Αμφότεροι αρνήθηκαν επικαλούμενοι αυξημένες υποχρεώσεις αυτή την περίοδο, διαβεβαιώνοντας ότι θα βοηθήσουν κατά το δυνατόν στις εκλογές.

*Εν τω μεταξύ εντός των ημερών αναμένεται να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Πατρόκλου, μεταξύ Ρούσβελτ και Ασκληπιού.

 

Ζ.