Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 15:00

 Υποδοχή του λειψάνου του Αγ. Λουκά Ιατρού στο Πανεπιστημιακό

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εορτάζει τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη μνήμη του οποίου τιμάται το ναΐδριο του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και Λιτάνευση της Ιερής εικόνος και του Ιερού Λειψάνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων.

 

* * *

Λειτουργίες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγάνης

Θείες λειτουργίες θα τελούνται κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί-Λουτρού Αιγάνης. Ο ναός θα λειτουργεί κάθε Κυριακή και μεγάλες εορτές αρχής γενομένης από την Κυριακή 9 Ιουνίου.

 

* * *

Εορτή Αγ. Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα

Την Τρίτη 11 Ιουνίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγ. Βησσαρίωνος και από Ανθίμου Γαζή. Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, αριθμός τηλεφώνου 2410-621685).

 

* * *

Αγρυπνία στους Αγ. Θεοδώρους Νέας Πολιτείας

Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 8 και μισή το απόγευμα θα τελεστεί στους Αγίους Θεοδώρους Νέας Πολιτείας ιερά Αγρυπνία εις την ανάμνηση της Ανακομιδής του λειψάνου του Θεοδώρου του Στρατηλάτου και της μάρτυρος Καλλιόπης. Η σύνολη ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί κατά το (μοναστηριακό) τυπικό της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Τους πιστούς θα εξυπηρετήσει το υπ’ αριθμόν 10 Αστικό λεωφορείο (από κέντρο)».

Σχετικά Άρθρα