Κ. Μπαργιώτας: Η επενδυτική ελκυστικότητα θέλει πράξεις

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 15:44

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «αλλεργία» στις επενδύσεις. Πρόσφατα «ναρκοθέτησε» την κολοσσιαία επένδυση της Cosco.

Αντίστοιχη είναι η αντιμετώπιση και άλλων επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και τα Ελληνικά Πετρέλαια». Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κ. Μπαργιώτας. Και συνεχίζει: Κανένας μεγάλος επενδυτής δεν θα έρθει στη χώρα, όταν η γραφειοκρατία «τσακίζει». Όταν η υπερφορολόγηση γονατίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όταν η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αντιμετωπίζεται με φοβικότητα, τη στιγμή που στην Εσθονία ολοκληρώνεται η διαδικασία έναρξης επιχείρησης σε δύο ώρες δίχως αυτοπρόσωπη παρουσία σε καμία δημόσια υπηρεσία. Όταν η απονομή της Δικαιοσύνης αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας. Την ίδια στιγμή, με περίσσιο θράσος «κουνάνε το δάχτυλο» στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, που είναι το κόμμα που έκανε όλες τις σοβαρές υποδομές που διαθέτει η χώρα και έφερε όλες τις μεγάλες επενδύσεις.

Τον κορμό της ελληνικής οικονομίας αποτελούσαν και αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σταθερό οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον και χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά τόσο στην καταπολέμηση της ανεργίας όσο και στην επίτευξη των ισχυρών αναπτυξιακών ρυθμών που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα χρόνια. Χωρίς μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, τη Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη η Ελλάδα θα παραμείνει εγκλωβισμένη στις χώρες χαμηλών μισθών, δεξιοτήτων και καινοτομίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και της Ευρωζώνης, επιβιώνοντας σε μια διαρκή γκρίζα ζώνη και διαιωνίζοντας την κρίση. Ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και χωρίς προσέλκυση ξένων μεγάλων ιδιωτικών κεφαλαίων δεν επιτυγχάνεται. Οι επενδύσεις στις υποδομές, στα ενεργειακά δίκτυα, στις μεταφορές και στα δίκτυα τεχνολογίας θα κρίνουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η χώρα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις, που θα υλοποιηθούν. Τα τελευταία χρόνια ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της κυβέρνησης εξαντλείται σε πανηγυρικές εξαγγελίες και ψήφιση νόμων. Η επενδυτική ελκυστικότητα –προϋπόθεση για ανάπτυξη- θέλει πράξεις και όχι παχιά λόγια. Το ζήτημα είναι ποιος θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, με ποιες πολιτικές/κοινωνικές συμμαχίες και πώς. Ο κ. Τσίπρας έδειξε τις προθέσεις του. Κυβερνά κοντόφθαλμα εξυπηρετώντας το μικροκομματικό του συμφέρον. Τα επιδόματα αντί συνεκτικών πολιτικών είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα όρια των όποιων δυνατοτήτων της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass