Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση της ομάδας Generation Europe

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ. ΣΤΟ «WISEDOG»

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 15:32

Ανοιχτή συνάντηση θα πραγματοποιήσει η ομάδα Generation Europe της Λάρισας σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο «Wisedog» (επί της Διονυσίου του Φιλοσόφου).

Η συνάντηση θα γίνει προκειμένου οι πολίτες της Λάρισας να γνωρίσουν την ομάδα αλλά και τις δράσεις της. Σε ανακοίνωση της ομάδας Generation Europe αναφέρεται: Ανοιχτή συνάντηση θα πραγματοποιήσει η ομάδα μας Generation Europe προκειμένου να γνωριστούμε, να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις της ομάδας μας, τα μελλοντικά μας σχέδια, να σας δείξουμε υλικό από το ταξίδι που κάναμε τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2018 στη Φλωρεντία της Ιταλίας και τις παραστάσεις που δημιουργήσαμε εκεί με τους φίλους μας από την Ιταλία και τη Γερμανία, να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα μιας διερεύνησης σε σχέση με τις ανάγκες των νέων στη Λάρισα που κάναμε τον Μάιο του 2019 και να σας δώσουμε πληροφορίες για τη διεθνή συνάντηση που οργανώνουμε στη Λάρισα από τις 21 Ιουνίου μέχρι την 1 Ιουλίου 2019, με τίτλο MAKE USE.

Η ομάδα μας Generation Europe-Λάρισα είναι μια άτυπη ομάδα νέων ηλικίας 16-30 ετών που δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας από τον Οκτώβριο του 2018 με στόχο την αύξηση και ενδυνάμωση της εκπροσώπησης των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αφορμή για να συναντηθούμε και να δημιουργήσουμε την ομάδα υπήρξε ένα πρόγραμμα κινητικότητας νέων με τίτλο Generation Europe: Young Democracy in Action, που πραγματοποιείται από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), σε συνεργασία με το Centro di Creazione e Cultura (Φλωρεντία/Ιταλία) και το ROOTS & ROUTES Cologne (Κολωνία/Γερμανία) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και συγχρηματοδότηση του ΙΒΒ e.V. Dortmund. Η ομάδα από τότε, αξιοποιώντας την εμπειρία της Φλωρεντίας, συναντιέται τακτικά για να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις σε τοπικό επίπεδο που αφορούν την ενημέρωση της νεολαίας της πόλης, την έρευνα γύρω από θέματα και προβλήματα που την απασχολούν, και τη δραστηριοποίηση όλο και περισσότερων νέων ως ενεργών πολιτών.

Στόχος της είναι επίσης η συνεργασία και η δικτύωση με άλλες αντίστοιχες ομάδες νέων, οργανισμούς και τοπικούς φορείς. Για τις τοπικές δράσεις η ομάδα δρα με την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, της ΔΗΚΕΛ και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών.

Τον Ιούνιο του 2019 η ομάδα μας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στη Λάρισα μια ακόμη δεκαήμερη δράση κινητικότητας με τη συμμετοχή αντίστοιχων ομάδων από την Ιταλία και τη Γερμανία, με εργαστήρια παραστατικών τεχνών και media και τη δημιουργία παράστασης/performance με θέμα τη φράση “Make use”.

Η ομάδα μας παραμένει ανοιχτή και καλωσορίζει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή μαζί της ή να αποτελέσει μέλος της» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Generation Europe Λάρισας.