Στον «Φιλόδημο» έργα 1,5 εκατ. ευρώ

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ, Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 22:16
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην οδό Ασκληπιού που θα αποτελέσει την πρώτη οδό ήπιας κυκλοφορίας Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην οδό Ασκληπιού που θα αποτελέσει την πρώτη οδό ήπιας κυκλοφορίας

Από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» θα χρηματοδοτηθεί τελικά η υλοποίηση τριών έργων του Δήμου Λαρισαίων. Η πρόσφατη, έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών όλων των δήμων της χώρας, δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Λαρισαίων που επιχορηγείται με 1,5 εκατ. ευρώ να χρηματοδοτήσει από εθνικούς αντί από ιδίους πόρους, τρία μεγάλα έργα.

Πρόκειται για την αναμόρφωση της οδού Ασκληπιού, την ανέγερση Παιδικού Σταθμού στην Ανθούπολη και τέλος, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο νέο κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία. Η έγκριση της αποδοχής επιχορήγησης Δήμου Λαρισαίων από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, πράξη προαπαιτούμενη προκειμένου ο Δήμος να εισπράξει την επιχορήγηση.

Υπενθυμίζεται πως το έργο της οδού Ασκληπιού είναι προϋπολογισμού 685.000 ευρώ, η κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στην Ανθούπολη 470.000 ευρώ και τέλος, ο περιβάλλων χώρος στο νέο κολυμβητήριο είναι προϋπολογισμού 375.000 ευρώ.

ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Αναλυτικότερα η οδός Ασκληπιού, στο μη πεζοδρομημένο τμήμα της, στο τμήμα δηλαδή που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Ηπείρου και Ρούσβελτ θα αποτελέσει τον πρώτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη (μεταξύ των οδών Ηπείρου και Μανδηλαρά) ενώ σύμφωνα και με τη σύμβαση το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 – 7 μήνες.

Υπενθυμίζεται πως το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων (μονής κατεύθυνσης) και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, νέα πεζοδρόμια ενώ παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Ο Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός της Ανθούπολης θα αποτελέσει τον πρώτο Παιδικό Σταθμό που θα κατασκευασθεί επί δημαρχίας Απ. Καλογιάννη αμβλύνοντας το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών στη συγκεκριμένη συνοικία. Το διώροφο κτίριο 1.037 τετραγωνικών μέτρων θα είναι προσβάσιμο στα ΑμεΑ και θα αποτελέσει τον 27ο ιδιόκτητο δημοτικό παιδικό σταθμό.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Το τρίτο έργο είναι ενταγμένο στον νέο πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων όπως αναμένεται να εξελιχθεί – σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής - το νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο στη συνοικία της Νέας Πολιτείας. Οπως είναι γνωστό, πρόκειται να δημιουργηθούν γήπεδα τένις και beach volley, χώρος στάθμευσης αλλά και να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass