Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα η Λιακούλη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 15:40

Με την επίσκεψή της στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και τη συνάντησή της με το προεδρείο του συλλόγου και συγκεκριμένα με την πρόεδρο κ. Νικολέτα Μπασδέκη και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Ανδρέα Ανδριτσόπουλο, Φαίδρα Γκάγκα και Γιάννη Γιαγλάρα, σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα της, η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΚΠ ΟΚΑΝΑ, κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Λιακούλη συζήτησε με τους εκπροσώπους του κλάδου τα σύγχρονα προβλήματα, καθώς και τις συνθήκες στις οποίες ασκείται σήμερα η δικηγορία.

Η κ. Λιακούλη, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου δήλωσε:

«Σήμερα ξεκινά επίσημα ο προεκλογικός μου αγώνας. Ξεκινώ από το σπίτι μου. Από τον χώρο που συμβολίζει την καθημερινότητά μου, τους συναδέλφους μου, τη σκληρή μας δουλειά, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη διαχείριση του ανθρώπινου προβλήματος και πόνου. Ξεκινώ από τον εργασιακό μου χώρο που μαστίζεται, όπως πολλοί άλλοι, από την κρίση των τελευταίων ετών, η οποία διόγκωσε με εκρηκτικό τρόπο παθογένειες χρόνων και δημιούργησε πολλά, νέα προβλήματα. Με ένα φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς που άλλαξε διαδοχικά, με βίαιο και δυσμενέστατο τρόπο, ο κλάδος μας αντιμετωπίστηκε κατ’ επανάληψη, εντελώς άδικα και σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, ενώ εκπαραθύρωσε χιλιάδες συναδέλφους που δεν άντεξαν. Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στον χώρο της δικαιοσύνης, η αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην ταχύτερη απονομή της και η σοβαρή υποβάθμιση του επαγγέλματός μας, είναι μια πραγματικότητα. Το αύριο δεν μπορεί να είναι ίδιο. Απαιτείται δράση και διεκδίκηση. Δυνατή φωνή, με καθαρό λόγο, σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Το αύριο δεν μπορεί να αποτελεί υπόθεση λίγων. Είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μαζί οφείλουμε να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας, να συμμετέχουμε στην υλοποίησή τους, να ενεργοποιηθούμε. Η επιλογή μας στις εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Νικολέτα Μπασδέκη, τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα την αγαπητή συνάδελφό μας κ. Ευαγγελία Λιακούλη, που είναι υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Συζητήσαμε μαζί της όλα τα θέματα που και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ως μάχιμη δικηγόρος, αναπτύξαμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας, σε κοινή βάση. Η διαδρομή της Λίτσας Λιακούλη στον χώρο της δικηγορίας, τιμά το λειτούργημα του δικηγόρου. Επιπλέον, η μεγάλη προσφορά της στην αυτοδιοίκηση και στον κοινωνικό χώρο, είναι πανθομολογούμενη. Συνεργαζόμαστε στενά στον χώρο του ΟΚΑΝΑ, καθώς ο δικηγορικός σύλλογος είναι εταίρος του Κέντρου Πρόληψης και μόνο τη μεγάλη ικανοποίησή μας μπορούμε να εκφράσουμε για το έργο αυτό, στο οποίο η κ. Λιακούλη έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα της. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια που κάνει κι εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ίδια στο έργο της, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλλει από οποιαδήποτε θέση στην επίλυση των προβλημάτων του δικηγορικού κόσμου, γιατί θα είναι η δική μας φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο».