Αδελφοποίηση της Λάρισας με τη Μιραφλόρες

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΤΕΛΕΤΗ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 15:14

Με την επίσημη υποδοχή στο δημαρχείο της Λάρισας ξεκίνησε χθες η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Περουβιανής πόλης Μιραφλόρες στη Λάρισα.

Την αντιπροσωπεία, η οποία απαρτίζεται από τη σύζυγο του δημάρχου της Μιραφλόρες Cecilia Costa de Molina, -ο δήμαρχος Luis Alfonso Molina Arles θα βρίσκεται στη Λάρισα από αύριο Τετάρτη- τους αντιδημάρχους Αστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού – Τουρισμού Carlos Ramires Alzamora Muniz και Roberto Luis Boyle Castelli αντιστοίχως, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Doris Ethel Aspiazu, την ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου της Μιραφλόρες για θέματα διεθνών σχέσεων Gladys Sol Rivas Aguilar και την ορισθείσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίστρια για τη συνεργασία των δύο πόλεων Juliana Izquierdo Campuzano, υποδέχθηκε και καλωσόρισε στη Λάρισα ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με τη σύζυγό του Βάσω, παρόντων του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Τάχου και των αντιδημάρχων Γιώργου Σούλτη και Πάνου Σάπκα.

Στο καλωσόρισμά του ο κ. Καλογιάννης, αφού προσέφερε μια ανθοδέσμη στην κ. Cecilia Costa de Molina, ευχήθηκε στα μέλη της αντιπροσωπείας της περουβιανής πόλης «καλή διαμονή και επωφελή συνεργασία» αναγνωρίζοντας πως «παρ’ ότι οι δύο πόλεις βρίσκονται μακριά εντούτοις αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα που απαιτούν λύσεις».

Επιπροσθέτως τόνισε πως «η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών βοηθά στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, ενώ η αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα δώσει περαιτέρω τη δυνατότητα γνωριμίας και συνεργασίας μεταξύ των πολιτών τους». Η αντιπροσωπεία της Μιραφλόρες εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη φιλοξενία και την προσδοκία εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων από τη συνεργασία των δύο πλευρών. Ακολούθως εν πομπή και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων να προπορεύεται, οι δύο αντιπροσωπείες κατευθύνθηκαν στην Κεντρική πλατεία όπου έγινε η έπαρση των σημαιών των δύο χωρών, Περού και Ελλάδας, και ανακρούσθηκαν οι εθνικοί τους ύμνοι.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΞΕΛΙΞΗ

Αμέσως μετά οι δύο αντιπροσωπείες πήγαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε η πρώτη ενημέρωση των φιλοξενουμένων από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη που αφορούσε τόσο στην παρουσίαση κάποιων στοιχείων για την πόλη της Λάρισας, την ιστορία της, τη διαχρονική πληθυσμιακή της εξέλιξη αλλά και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθως ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στις αρχικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος στο κέντρο της πόλης κατά τη δεκαετία 1985 – 1995 με τη διαμόρφωση του εκτεταμένου, μήκους 12 χλμ, δικτύου πεζοδρόμων και ανέλυσε τη φιλοσοφία που διέπει την εφαρμογή του ΣΒΑΚ στη Λάρισα τονίζοντας με έμφαση πως είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που το υλοποιεί.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης επισήμανε αφενός τον επιστημονικό τρόπο εκπόνησης του προγράμματος και αφετέρου τη σκοπιμότητά του που δεν είναι άλλη από «την απόδοση περισσότερο στους πολίτες του δημόσιου χώρου του κέντρου της πόλης με ήπια κυκλοφορία οχημάτων, δίκτυα ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν το κέντρο με τις συνοικίες, αναβάθμιση του πρασίνου και της εικόνας της πόλης και, προοπτικά, χώρων στάθμευσης». Καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας των πολιτών, κάτι που επιτυγχάνεται, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «με διαβούλευση και πειθώ». Ακολούθησε εκτενής παρουσίαση του ΣΒΑΚ από τον αντιδήμαρχο Γ. Σούλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά το μεσημεριανό τραπέζι που παρατέθηκε προς τιμήν της περουβιανής αντιπροσωπείας στο «Φρούριο», το απόγευμα στον «Μύλο» έγινε παρουσίαση καλών πρακτικών για τη χρήση των δημόσιων χώρων.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα συνάντηση στον «Μύλο», όπου θα συζητηθούν ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση του ποδηλάτου, την αποθάρρυνση χρήσης των ιδιωτικών ΙΧ και θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Σακελλαρίου, ενώ το απόγευμα και πάλι στον «Μύλο» θα συζητηθούν θέματα μεταφοράς πολιτών στην πόλη με την παρουσία των προέδρων του ΚΤΕΛ και των Ταξί κ. Σακελλαρίου και Χατζή.

Να σημειωθεί ότι η επίσημη τελετή αδελφοποίησης των δύο πόλεων θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass