Υπόγειοι κάδοι σε πλατείες και συνοικίες

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ 9 ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 22:04

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τον Δήμο Λαρισαίων οι εργασίες για την τοποθέτηση ενός εκτεταμένου δικτύου υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων.

Πρόκειται για 75 συνολικά κάδους που θα τοποθετηθούν σε 31 διαφορετικά σημεία της πόλης, δίκτυο που ξεκίνησε από το πεζοδρομημένο Κέντρο και σταδιακά επεκτείνεται σε δρόμους και πλατείες συνοικιών. Η υλοποίηση της πρώτης σύμβασης (προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ) με τους 75 κάδους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου βρίσκεται μια δεύτερη σύμβαση (προϋπολογισμού 650.000 ευρώ) που αφορά στην εγκατάσταση 9 συνολικά υπόγειων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων.

Η υπογειοποίηση των κάδων συμβάλλει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση σε αντίθεση με την προηγούμενη κατάσταση που αφορούσε σε μεγάλο αριθμό (υπέργειων) κάδων, συχνά υπερχειλισμένων.

Το νέο δίκτυο έτυχε της ανταπόκρισης των συμπολιτών ενώ ικανοποιητικά κρίνονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας τα αποτελέσματα από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του νέου συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 75 συνολικά υπόγειους κάδους, στην α’ φάση του έργου μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 20 και εκτελούνται εργασίες για την τοποθέτηση άλλων 15 κάδων. Η β’ φάση αφορά στους υπόλοιπους 40, οι οποίοι αναμένεται να τοποθετηθούν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Παράλληλα σε εξέλιξη μετά και τις τεχνικές προσαρμογές βρίσκονται οι διαδικασίες αδειοδότησης των απορριμματοφόρων, διαδικασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα, οπότε θα επιτυγχάνεται παράλληλα η αποκομιδή απορριμμάτων από υπόγειους και υπέργειους κάδους.

ΘΕΣΕΙΣ

Αναλυτικά οι προτεινόμενες 31 θέσεις για τους 75 κάδους (σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακύκλωσης) μεταξύ άλλων είναι και οι εξής:

(Οδός) Δαβάκη 53 (έναντι) 3 (κάδοι). Β’ Σώματος Στρατού 1 (έναντι) και Δαβάκη 3. Δαβάκη 67 (έναντι) 4. 1ης Μεραρχίας και Πετροπούλου 4. Χατζημιχάλη Α’ ΔΟΥ 4. Μαυρογέννους και Πλαπούτα, πλ. Ειρήνης 3. Δημητριάδος 2 (έναντι) 3. Προφήτη Ηλία και Εθνικής Αντίστασης 3. Σίφνου και Αντιπάρου 3. Εθνικής Αντίστασης και Αντιπάρου 3 Εθνικής Αντίστασης και Αμοργού 3. Μάτεση και Θεοδωρακοπούλου 4. Φαρσάλων και Λεμεσού 3. Αμμοχώστου (επί της πλατείας) 4. Λευκωσίας και Λακώνων 3. Φλωρίνης 43 (έναντι πλατείας) 2. Εκκλησία Αγ. Σοφίας 3. Σερρών και Καβάλας, πλ. Μακρυγιάννη 3. Χρυσουπόλεως και Καβάλας, πλ. Μακρυγιάννη 3. Αχιλλέως και Τριών Ιεραρχών, πλατεία Ανθουπολης 3. Ιωάννη Μαγριέ, πλατεία Ανθούπολης 3. Καλλικλέους και Ήρωνος, πλ. Ελευθερίας 3. Πλατεία ΟΣΕ έναντι Γ΄ΚΑΠΗ 4. 28ης Οκτωβρίου και Πτολεμαίου 3. Ζωοδόχου Πηγής και Αλμυρού, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 3. Ρόδου και Ζαγορίου, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 3. Κηποθέατρο 2. Δημοσθένους και Αντιγόνης 2. Πλάτωνος και Αρχιμήδους 2 (κάδοι).

Να διευκρινισθεί τέλος ότι, σε κάποια προτεινόμενα σημεία από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, οι θέσεις χρειάσθηκε να αλλάξουν με αφορμή πρόσθετα - τεχνικής φύσης – προβλήματα (υπόγεια δίκτυα κ.λπ.) που εντοπίσθηκαν κατά τις διερευνητικές τομές, ειδικά στο πεζοδρομημένο Κέντρο.

Β.ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass