Ζητούν αναδρομική ισχύ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

ΤΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 15:16

Αναδρομική ισχύ του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (Βαρέα -Ανθυγιεινά Ένσημα) στον Κλάδο των καθαριστριών δημόσιων σχολείων, αορίστου χρόνου, ζητούν με κοινή επιστολή τους τα Κλαδικά Σωματεία καθαριστριών Ν. Λάρισας- Πειραιά και Νήσων- Ν. Μαγνησίας, προς τους επικεφαλής των κομμάτων της χώρας (πλην της Χρυσής Αυγής).

Αναλυτικότερα στην επιστολή τους αναφέρουν: «Με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης που πρόσθεσε στον νόμο «Κοινωφελές Ιδρυμα Νιάρχος», επαναφέρει τα Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα στον Κλάδο των καθαριστριών δημοσίων σχολείων, αορίστου χρόνου (για ένα μέρος των εργαζομένων που «πετάχτηκαν» εκτός) και στους εργαζόμενους με συμβάσεις μίσθωσης- ανάθεσης έργου στα δημόσια σχολεία, τα οποία έπαψαν να τα έχουν από το 2012.

Παρότι η επαναφορά των ΒΑΕ ήταν πάγιο αίτημα και αγωνιστική διεκδίκηση των σωματείων μας, από το 2011, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται τα 8 χαμένα χρόνια αφού δεν έχει αναδρομική ισχύ από τότε που «πετάχτηκαν» οι καθαρίστριες των σχολείων έξω, δηλαδή το 2011. Αν ο νόμος είχε αναδρομική ισχύ τότε κάποιες συναδέλφισσες θα πλησίαζαν στα όρια της συνταξιοδότησης.

Τέλος, ζητάμε να αποδοθεί και στις συμβασιούχες με καθεστώς ανάθεσης-μίσθωσης έργου το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας όπως γίνεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αορίστου χρόνου που έχουν Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα και κάνουν την ίδια ακριβώς εργασία στα σχολεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass