Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 15:09

Το ψηφοδέλτιο του ν. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσιάσθηκε χθες, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων παρουσίασε ο Συντονιστής Γραμματέας της Ν.Ε., Πέτρος Παπαγεωργίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί τιμή για τον νομό η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος είναι ξανά επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον νομό, όπως και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο κ. Παπαγεωργίου παρουσίασε το βιογραφικό του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα αλλά και των άλλων 10 υποψηφίων βουλευτών σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Βαγγέλης Θ. Αποστόλου, γεννήθηκε το 1972 στην Τσαριτσάνη. Απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών, εργάζεται ως επισκέπτης Υγείας στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ενώ εργάστηκε και ως υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εντάχτηκε στην Κοινωνική Συμφωνία ενώ δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο Σωματείο Επισκεπτών Υγείας Λάρισας, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλόγου Τριτέκνων Ελασσόνας, μέλος αθλητικών σωματείων.

 Η Άννα Βαγενά γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου» και στη Νομική Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Θεσσαλικού Θεάτρου. Το 1999 ίδρυσε με τον σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη το θέατρο «Μεταξουργείο», συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της ομώνυμης υποβαθμισμένης περιοχής των Αθηνών και σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τους χώρους προβολής του πολιτισμού. Ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα». Δημοτική σύμβουλος Λάρισας, μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και βουλευτής Λαρίσης από το 2015.

Ο Δημήτρης Γελαλής γεννήθηκε στη Βερδικούσια. Είναι οικονομολόγος και εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ το 2012. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητήριου, της Ένωσης Λογιστών Ν. Λάρισας, του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας, μέλος του «Ένα καράβι για τη Γάζα» και του Κοινωνικού Φόρουμ, πρόεδρος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών.

Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος οργανωτικού στη ΝΕ. Για χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ, συνδικαλιστής (Δ.Σ δασκάλων, ΝΤ και γενικός σύμβουλος ΑΔΕΔΥ ), επί χρόνια πρόεδρος της επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, έλαβε μέρος ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Καριπίδης γεννήθηκε το 1959, είναι οφθαλμίατρος στην Ελασσόνα, ελεύθερος επαγγελματίας και γιατρός αορίστου χρόνου στο Ι.Κ.Α.. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε όλα σχεδόν τα συνέδρια του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ , μέλος της ΝΕ Λάρισας. Επί σειρά ετών ήταν μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Ποντίων Δήμου Ελασσόνας. Είχε τη διοργάνωση και παραγωγή του διεθνούς αντιρατσιστικού project: Refugeesolidaritychain – Αλυσίδα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στη Ελλάδα. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΛ Α.Ε.

Ο Βασίλειος Κόκκαλης είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι δικηγόρος ενώ εξελέγη βουλευτής Λάρισας με τους ΑΝ.ΕΛ τον 2015. Διετέλεσε πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας, δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων, μέλος του ΔΣ του ΕΦΕΤ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς ενώ συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων ως εκπρόσωπος των καταναλωτικών οργανώσεων για νομοσχέδια που αφορούνε στον καταναλωτή.

Η Αικατερίνη (Καίτη) Παληογιάννη γεννήθηκε το 1968 στην Καρυά Ελασσόνας. Σπούδασε νοσηλευτική στο ΤΕΙ Αθηνών. Με μεταπτυχιακό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του τμήματος Ιατρικής Θεσσαλίας ενώ φοιτά στο 2 έτος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στην ΕΣΔΥ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εργάζεται 23 έτη, ενώ τα τελευταία έτη υπηρετεί ως προϊσταμένη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και ως διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η Χαρίκλεια (Ρούλα) Σουρλαντζή-Ζαχαράκη γεννήθηκε στον Αμπελώνα το 1956. Ο πατέρας της ήταν μέλος της Εθνικής Αντίστασης. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα, του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, των φίλων των βιβλιοθηκών Τυρνάβου-Αμπελώνα. Εκλέχτηκε στον Δήμο Τυρνάβου όπου διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της Επιτροπής παιδείας του Δήμου Τυρνάβου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ομορφοχώρι και σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων. Αρχικά στην ΚΝΕ, στο ΚΚΕ και εν συνεχεία στον Συνασπισμό συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και στους αγώνες του αγροτικού κινήματος. Τέως μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του τμήματος αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του 2015.

Η Χρυσούλα Χρήστου, είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Μακρυχώρι το 1962. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα. Έχει συνεργαστεί με το Θεσσαλικό Θέατρο και με άλλα επαγγελματικά θεατρικά σχήματα της πόλης. Εχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά της Λάρισας, έχει συμμετάσχει σε τέσσερις ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είναι μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλος του Τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.