Αληθινοί παραγωγοί Κριθαριού πρωταγωνιστές σε διαφημιστικό

ΔΥΟ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΣΤΕΛ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2019 15:16

Η συμβολαιακή γεωργία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

και τα οφέλη για τους αγρότες

Πετυχημένη αποδείχθηκε η απόφαση της ΑΜΣΤΕΛ να χρησιμοποιήσει στο νέο της διαφημιστικό σποτ, τους αγρότες-συνεργάτες της, οι οποίοι χρόνια τώρα με όρεξη και μεράκι καλλιεργούν βυνοποιήσιμο κριθάρι, δηλαδή την α' ύλη για την παρασκευή μπύρας.

Η συγκίνηση του κόσμου για τη νέα διαφήμιση της ΑΜΣΤΕΛ και η ιδέα της μάρκας να επιλέξει ως πρωταγωνιστές στη νέα της καμπάνια τους ίδιους τους παραγωγούς, ανθρώπους του μόχθου και της σκληρής δουλειάς, έκανε αίσθηση και συγκίνησε. Τα συναισθήματα που δημιουργεί η διαφήμιση με τίτλο «Να μας το προσέχεις» είναι έντονα, με το χιούμορ να διαδέχεται τη συγκίνηση, ενώ καθοριστική είναι και η επιλογή του τραγουδιού «Στην καρδιά» που αγαπήθηκε με την ερμηνεία του Θέμη Αδαμαντίδη. Ανάλογα τα συναισθήματα και στους συντελεστές της διαφήμισης, εκεί όπου οι «ανώνυμοι» πρωταγωνιστές της διαφημίζουν την ελληνικότητα των πρώτων υλών της συγκεκριμένης μπύρας, με το σενάριο να θέλει τον αγρότη να «αποχαιρετά» το κριθάρι που παίρνει τον δρόμο για τη ζυθοποίηση, για να επιστρέψει λίγους μήνες αργότερα, με τη μορφή της αγαπημένης μας μπύρας ΑΜΣΤΕΛ στα αυθεντικά ποτήρια της ταβέρνας του χωριού.

Ανεπανάληπτη εμπειρία η διαφήμιση

Δύο από τους 12 αγρότες που συμμετείχαν στη διαφήμιση προέρχονται από την επαρχία Φαρσάλων. Πρόκειται για την Ελευθερία Γκουτζινοπούλου (από την Κρήνη) και τον Ηλία Παπαδόπουλο (από το Ναρθάκι), οι οποίοι μίλησαν στην «Ε» για το... «βάπτισμα του πυρός» στη διαφήμιση!

«Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή μου, την οποία δεν περίμενα» υποστηρίζει η Ελευθερία και συνεχίζει εξίσου ενθουσιασμένη: «Τα μηνύματα που έλαβα μετά την προβολή της διαφήμισης ήταν απρόσμενα πολύ θετικά. Ακόμη και άνθρωποι με τους οποίους δεν συνομιλώ συχνά, με προσέγγισαν και ζητούσαν πληροφορίες για τη διαφήμιση. Νομίζω πως όλοι οι συνάδελφοί μου ευχαριστήθηκαν τα γυρίσματα και είναι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Ηλίας χαρακτηρίζει την τηλεοπτική του εμπειρία «φανταστική» και δηλώνει «περήφανος» για τη συνεργασία του με την ΑΜΣΤΕΛ. «Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για μια εταιρεία να εμπιστεύεται τους συνεργάτες της και μάλιστα να τους επιλέγει ώστε να προβάλει το προϊόν της. Ήταν μια έξυπνη επιλογή, όπως αποδείχτηκε και από την αποδοχή της διαφήμισης στον κάμπο. Επίσης τα τηλεοπτικά γυρίσματα μας έφεραν πιο κοντά και με τους υπόλοιπους συναδέλφους, από την Ξάνθη, τη Θεσ\νίκη, κ.ά. Έχουμε ανταλλάξει τηλέφωνα και συνομιλούμε συχνά για την παραγωγή, ανταλλάσουμε καλλιεργητικές συμβουλές, κ.λπ.».

Σχετικά με το αγαπημένο τραγούδι «Στην καρδιά», τόσο η Ελευθερία όσο και ο Ηλίας έχουν έναν παραπάνω λόγο να συγκινούνται όταν το ακούν. «Όταν ακούω πλέον το τραγούδι "στην καρδιά" νιώθω συναισθηματικά φορτισμένη, περήφανη για τους κόπους μου που αναγνωρίζονται, χαρά γιατί υπάρχουν εταιρείες που σε δύσκολες εποχές σού παρέχουν όλα όσα χρειάζεσαι για να προοδεύσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά η Ελευθερία Γκουτζινοπούλου. Ενώ ο Ηλίας Παπαδόπουλος που διατηρεί ταυτόχρονα και καφενείο στο Ναρθάκι αναφέρει πως «μετά την προβολή της καμπάνιας, όταν συναντώ πλέον τους φίλους μου η ΑΜΣΤΕΛ μονοπωλεί τη συζήτησή μας. Αρκετοί με προσκαλούν να κάνουμε ένα δροσερό διάλειμμα, πίνοντας τι άλλο, μια παγωμένη μπύρα ΑΜΣΤΕΛ!».

Η αγάπη για τη γη και

η συνειδητή απόφαση να γίνουν αγρότες

Οι δύο παραγωγοί αποκαλύπτουν και τη μεγάλη τους αγάπη για τη γη, χαρακτηρίζοντας «συνειδητή» την απόφασή τους να ασχοληθούν με τη γεωργία.

Η Ελευθερία Γκουτζινοπούλου ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια, μαζί με την οικογένειά της με τα δημητριακά και ιδιαίτερα με το κριθάρι. Πριν λίγες μέρες αλώνισε τη φετινή σοδειά και δηλώνει ικανοποιημένη τόσο για την ποιότητα, όσο και για την ποσότητα του προϊόντος.

Από την πλευρά του ο Ηλίας χαρακτηρίζει «μονόδρομο» την καλλιέργεια δημητριακών στην περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα άρδευσης, ενώ πλέον η πολυετής εμπειρία του στο κριθάρι αποτυπώνεται και στο χωράφι, με πολύ καλές παραγωγές τα τελευταία χρόνια, όταν βέβαια βοηθάει και ο καιρός. «Τα δυνατά χώματα, η μορφολογία του εδάφους και το μικροκλίμα έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό σε ποιοτικά κριθάρια» καταλήγει.

Αμφότεροι δηλώνουν χαρούμενοι για τη συνεργασία τους με την ΑΜΣΤΕΛ, καθώς η Εταιρεία τούς παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται ένας αγρότης να καλλιεργήσει ποιοτικά προϊόντα, με πρωταρχικό πλεονέκτημα το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς που προσφέρει μια μεγάλη οικογένεια.

Το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας

Το όραμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι να παρέχει στην αγορά ποιοτικά προϊόντα, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την εγχώρια οικονομία και τους ανθρώπους που καλλιεργούν την ελληνική γη. Η δέσμευση αυτή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εκφράζεται με το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, που έχει ως στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών παραγωγής από ελληνικό κριθάρι. Συνεργάζεται μαζί τους γιατί παραμένει πιστή στην ελληνική μας παράδοση. Στόχος του προγράμματος είναι η χρήση 100% ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή των προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μέσα από: τη Συνεργασία με 2.561 παραγωγούς στην Ελλάδα, τη στήριξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης, τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του βυνοποιήσιμου κριθαριού, την ανάπτυξη νέων, αποδοτικότερων ποικιλιών κριθαριού και φυσικά την παροχή τεχνογνωσίας στους συνεργάτες και παραγωγούς. Να σημειωθεί πως σε 170.000 στρέμματα ελληνικής γης και με τη φροντίδα και το μεράκι χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, καλλιεργείται το πιο βασικό συστατικό της συνταγής της, το 100% ελληνικό κριθάρι, η καρδιά της ΑΜΣΤΕΛ.

Τα οφέλη για τους παραγωγούς

Μιλώντας για το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας η Ελευθερία Γκουτζινοπούλου εστιάζει στα οφέλη που αποκομίζει ο παραγωγός από τη συμμετοχή του σ' αυτό: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και την ΑΜΣΤΕΛ και να γνωρίζω από πριν σε ποια τιμή και πού θα παραδώσω το κριθάρι. Με το αυξημένο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, εμείς οι αγρότες δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει την επόμενη μέρα. Με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας όλα αντιμετωπίζονται θετικά» τονίζει η αγρότισσα από την Κρήνη.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος προσθέτει: «Η δουλειά μας είναι απαιτητική. Η μέρα μας στο χωράφι ξεκινάει από το πρώτο φως του ήλιου, αρκετές φορές υπό αντίξοες συνθήκες. Την ίδια ώρα οι οικονομικές υποχρεώσεις μας έναντι του κράτους είναι πολλές. Χρειαζόμαστε έναν σύμμαχο, «κάποιον να μας προσέχει» που έλεγε και η διαφήμιση για το φορτίο. Ως αγρότης της συμβολαιακής καλλιέργειας νιώθω ασφάλεια και σιγουριά ότι οι κόποι μου δεν θα πάνε χαμένοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass