Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2019 15:50

Πανηγυρίζει η εκκλησία στην Επίλεκτο

Αύριο, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου «Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.Β.Ε.».

Σήμερα στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής θα γίνει στις 7:30 π.μ. Θεία Λειτουργία, Θείο Κήρυγμα και Αρτοκλασία. Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων, η οικογένεια Δοντά θα δεξιωθεί όλους τους παρευρισκομένους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο προαύλιο του εργοστασίου.

Λειτουργίες μητροπολίτη Ελασσώνος

Στη Δεσκάτη και στο Σπαρμό θα λειτουργήσει το διήμερο ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο μητροπολίτης Ελασσώνος θα λειτουργήσει:

- Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου, της Πεντηκοστής, το πρωί, στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Δεσκάτης. Το απόγευμα, στον πανηγυρικό Εσπερινό της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

- Αύριο, Δευτέρα 17 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, το πρωί, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Εκδρομή της ενορίας των Αγ. Θεοδώρων

Η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Λάρισας διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Μαγνησίας (Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου και Παναγίας Ξενιά-Ανδρών), το Σάββατο, 22 Ιουνίου και με ώρα αναχώρησης στις 8.00. Για πληροφορίες – κρατήσεις στον πατέρα Κωνσταντίνο (τηλέφωνο: 6945-230.204).

Στη Μυτιλήνη η ενορία του Αγ. Αχιλλίου

Η ενορία του Αγίου Αχιλλίου θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στο αγιοτόκο νησί της Λέσβου από 21 ως 26 Ιουλίου. Θα προσκυνήσουν τα περισσότερα αγιάσματα του νησιού (Ι.Μ. Αγ.Ραφαήλ, Ι.Μ.Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου, Ι.Μ. Λειμώνος, Ι.Ν. Παναγίας Αγιάσου, Ι.Ν. Αγ.Θεράποντος, Ι.Ν. Παναγιάς Πέτρας κ.ά.) και θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, τη Μήθυμνα με το ονομαστό κάστρο του Μόλυβου, την Καλλονή, το Πλωμάρι κ.ά. ενώ θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μοναστήρια και κατά τη διαδρομή τόσο από Λάρισα προς Καβάλα την Κυριακή 21 Ιουλίου, όσο και από Πειραιά προς Λάρισα την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Η εκδρομή αυτή περιλαμβάνει τη μεταφορά με πούλμαν από τη Λάρισα στην Καβάλα και από τον Πειραιά στη Λάρισα, τη μεταφορά με πλοίο από Καβάλα ως Μυτιλήνη και από Μυτιλήνη ως Πειραιά σε καμπίνες, 3 διανυκτερεύσεις στο 5άστερο ξενοδοχείο «Hliotrope» με πρωινό, τις μετακινήσεις με το πούλμαν σε όλο το νησί. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ραφαήλ.

Πανηγυρίζει η Αγ. Τριάδα στη Σκήτη

Γιορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας στη Σκήτη Αγιάς. Σήμερα το απόγευμα στις 7:30, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτάνευσης της εικόνας. Το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Αγρυπνία στο Γερακάρι Αγιάς

Αγρυπνία εις μνήμην του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου θα τελεσθεί στις 9:30 μ.μ., μεθαύριο Τρίτη 18 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Γερακαρίου Αγιάς.