Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η ΝΔ θα στηρίξει με κάθε μέσο τους κτηνοτρόφους μας»

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2019 15:32

Το Σαραντάπορο, το Λυκούδι, το Άζωρο, την Τσαπουρνιά, τη Μηλέα, τα Γιαννωτά και τη Γεράνεια επισκέφτηκε ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ενημερώνοντας τους κατοίκους σχετικά με τις θέσεις της νέας Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), επισημαίνοντας:

«Η αδιαφορία που επέδειξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον κλάδο της κτηνοτροφίας τελειώνει σύντομα. Ο πρόεδρός μας τόνισε ότι τα σύνορα της χώρας – χερσαία και θαλάσσια – πρέπει να φυλάσσονται, αποτρέποντας, “όχι μόνο την παράνομη μετανάστευση, αλλά και την ανεξέλεγκτη είσοδο ξένων προϊόντων, που -εκ των υστέρων- ‘βαφτίζονται’ ως ‘ελληνικά’. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στους Έλληνες παραγωγούς και η εξαπάτηση των Ελλήνων καταναλωτών θα σταματήσει”. Θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, βάζοντας φραγμό στις “ελληνοποιήσεις” γάλακτος και κρέατος και προστατεύοντας τη Φέτα μας.

Προσθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αποτελεί στόχο μας η δημιουργία ενός “Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων”, το οποίο θα συνεργάζεται με το ΑΠΘ, προκειμένου να αναπτυχθούν και να προστατευτούν νέες εγχώριες φυλές στην αιγο-προβατοτροφία, που θα έχουν καλύτερες αποδόσεις».

Περαιτέρω, ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ σχολίασε την αβελτηρία της Κυβέρνησης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Συμβούλιο της ΕΕ, υπογραμμίζοντας: «Πριν από έναν μήνα, η Ιρλανδία εξασφάλισε 100 εκατ. ευρώ κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στην κτηνοτροφία της, εν αντιθέσει με την ελληνική Κυβέρνηση που δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Η ΝΔ είναι στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας και θα αξιοποιήσει, ως κυβέρνηση, κάθε ευρωπαϊκό και εθνικό μέσο, προκειμένου να στηρίξει τον κλάδο και να προάγει την ανάπτυξή του».

Σχετικά Άρθρα