Εμβολιασμοί στους Ρομά Τυρνάβου

Από το παράρτημα Ρομά και το Κέντρο Υγείας

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2019 15:59

Εμβολιασμός παιδιών και ενηλίκων, παράλληλα με παιδιατρικές εξετάσεις στον χώρο του Οικισμού των Ρομά Τυρνάβου, πραγματοποίησε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Δήμου Τυρνάβου.

Η ανταπόκριση των Ρομά ήταν μεγάλη και αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Έτσι, καταγράφηκαν οι ανάγκες του πληθυσμού και έγινε προγραμματισμός για εκ νέου εμβολιασμό.

Στους συμμετέχοντες τονίστηκε ότι πρέπει να συνεχίζουν να εμβολιάζονται παιδιά και ενήλικες, γιατί σύντομα θα βρεθούμε να παλεύουμε με νοσήματα που είχαν καταπολεμηθεί στο παρελθόν. Τα εμβόλια δεν προστατεύουν μόνο τον εμβολιαζόμενο, αλλά και τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του, καθώς ο καθένας που εμβολιάζεται συμβάλλει στην προστασία της κοινότητας. Μάλιστα, όσο περισσότερα άτομα είναι εμβολιασμένα, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να εξαπλωθεί ένα νόσημα και να εμφανιστεί μια επιδημία.

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν ήταν: ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς και προήλθαν δωρεάν από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Υγείας η παιδίατρος κ. Αντωνούλη Αναστασία και οι επισκέπτριες Υγείας, κ. Μπέλλου Σταυρούλα και κ. Γαλάνη Βασιλική.

Από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός κ. Κατσούλη Στέλλα, η παιδαγωγός κ. Νταβαρούκα Γεωργία και ο διαμεσολαβητής κ. Τσακίρης Παναγιώτης.

Το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Το Παράρτημα Ρομά ως δομή αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών Ρομά που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά, τηλ: 2492-350.184, email: kentrokoinotitasromadt@gmail.com καθημερινά ώρες υποδοχής κοινού: από 08:00 έως 14:00.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass