Η ΔΑΣ –ΟΤΑ Ν. Λάρισας για το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 11:37

Η ΔΑΣ –ΟΤΑ Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η πλειοψηφία του συλλόγου μας και αυτοί που τη συγκροτούν δεν είναι απλά συμβιβασμένοι δεν καλλιεργούν απλά τη μοιρολατρία το συμβιβασμό και την απεργοσπασία, δεν υπηρετούν απλά την πολιτική της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματά και να τους πετάξουν έξω από κάθε όργανο και να οργανώσουν τον αγώνα.                                                                                          

Το τελευταίο διάστημα η επίθεση που δεχόμαστε & από την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. είναι άγρια βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας που έχουν απομείνει. Αναφέρουμε μερικά που έχουν άμεση σχέση με το μέλλον των εργαζομένων και στους ΟΤΑ. Νέο Μισθολόγιο ,ιδιωτικοποιήσεις με αιχμή την καθαριότητα, αξιολόγηση, νέο συνταξιοδοτικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρονιά και μείωση της συντάξεων, συνέχιση της φοροληστείας μέσου της συνέχισης του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης κ.α.

Η όλη επίθεση   συνοδεύεται από ένα τρίτο μνημόνιο, την καλλιέργεια φόβου, το μπλοκάρισμα κάθε οργάνωσης του αγώνα. Την προσπάθεια να μείνουμε παθητικοί απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα που φέρνει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ . Σε αυτό το έδαφος άξιους στυλοβάτες της πολιτικής τους συνεχίζουν να βρίσκουν τους εκπρόσωπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού παλιού και νέου και στο Σύλλογο μας ,την ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚΕ όποιον τίτλο και αν φέρνουν (ΣΕΚΕ- Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή κ.α.) για να αποποιηθούν το ρολό που έπαιξαν χρονιά ως βασικός στυλοβάτης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξη «ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ».

Λειτουργώντας ως τώρα σαν μια παράταξη, από διαφορετικές αφετηρίες η κάθε μία, έχουν μετατρέψει το σωματείο σε γραφείο υποστήριξης στην ουσία της αντιλαϊκής αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. Δηλαδή η όλη τους στάση στη «λειτουργία»! του Δ.Σ. (απανωτές συνεδριάσεις χωρίς κουβέντα για τα ουσιαστικά προβλήματα αλλά γιατί δεν τα βρίσκουν στο ποιος Θα είναι πρόεδρος ), την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, βοηθάνε να περάσουν για άλλη μία φορά η αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς προβλήματα. Χρόνια τώρα έτσι και σήμερα υπηρετώντας με συνέπεια την λογική του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού, έσπερναν ψεύτικες ελπίδες για αύξηση των χαμηλών μισθών μας, για κατάκτηση επιδομάτων, για επίτευξη λύσεων με τη συμμετοχή σε κοινωνικούς διαλόγους.

Τώρα που η καπιταλιστική κρίση επιβάλλει να σαρωθούν βίαια και με ταχύτητα όλα μας τα δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, τώρα επενδύουν στο φόβο και την ανασφάλεια των συναδέλφων. Για να εμποδίσουν τον αγώνα, δημιουργούν αυταπάτες, ότι τώρα το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να παρακαλάμε για την ελάχιστη ανακούφιση από αυτούς που μας έχουν χρεοκοπήσει και τους νέους σωτήρες της «αριστεράς»! που θα μας απάλασαν από τα μνημόνια ,για να ενισχυθεί η «επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα» για να έρθει η ανάκαμψη??? Πολεμώντας κάθε πρόταση για συλλογική αμφισβήτηση και ανατροπή της σημερινής κατάστασης καλλιεργούνε το «όποιος προλάβει να σωθεί» όπου φροντίζουν να εμφανίζουν ότι η μόνη λύση είναι αυτή που ακολουθείται σήμερα, της υπεράσπισης των κερδών του κεφαλαίου και τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων.

Η πλειοψηφία του Συλλόγου μας είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μην ανέχεσαι το σωματείο να είναι γραφείο εξυπηρέτησης <πελατών> και παραγωγής προέδρων— παραγόντων όταν και οπότε οι παρατάξεις που συγκροτούν την συμμαχία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν τα βρίσκουν αυτό να καθορίζει ακόμα και τη δράση, τη λειτουργία του Δ.Σ άλλα και γενικότερα τη λειτουργιά του συλλόγου μας. Να καλούνται « Γενικές Συνελεύσεις» παρόδιες για να μην γίνονται Γ.Σ. ουσίας –συζήτησης και αποφάσεων. Παραμέρισε τους και στην καθημερινή πάλη και δράση, σε κάθε εκλογική διαδικασία , οι συνδικαλιστές τα μέλη των Δ.Σ. πρέπει να είναι οργανωτές της πάλης και του αγώνα των εργαζόμενων και όχι υπάλληλοι που παρέχουν διευκολύνσεις Έλα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις. Να οργανώσουμε τη πάλη. Το όπλο στα χέρια μας είναι ο αγώνας, η ενότητα όλων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Ως μέλη του Δ.Σ που εκπροσωπούμε την ΔΑΣ όπου οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους μας κατέταξαν σε πρώτη δύναμη με 45%, αλλά η συμμαχία των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού μας πέταξε απ’ έξω από το προεδρείο, θα απαιτήσουμε: Να συνεδριάζει το Δ.Σ. του Συλλόγου σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ασχολείται με τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, την επίθεση που δέχονται από τα βάρβαρα μέτρα του νέου τρίτου μνημονίου και την οργάνωση της πάλης , θα επιμείνουμε στη συμμέτοχη όλων των εργαζομένων στις Γ.Σ. και στις μαζικές διαδικασίες του κινήματος παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι αποφάσεις να προέρχονται από τους εργαζόμενους και να περιφρουρούνται από τους ίδιους.

Εμείς έχουμε   τη δύναμη. Εμείς έχουμε τον πρώτο και τελευταίο λόγο .Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να βάλουμε στην άκρη κάθε συμβιβασμένο, κάθε έναν που βάζει πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική στο σωματείο μας. Να βγούμε μπροστά να οργανώσουμε τον αγώνα να περάσουμε στην αντεπίθεση , για το εργασιακό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass