Ενα πρότυπο θεματικό πάρκο στη Λάρισα

*ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗ MIKEL COFFEE COMPANY ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ * «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ» ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2019 22:00

Ένα θεματικό πάρκο, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τη Λάρισα, εγκαινιάστηκε χθες στον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από την εταιρεία Mikel Coffee Company και το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας.

Πρόκειται για ένα μέρος που αντίστοιχό του ίσως να μην υπάρχει στη χώρα, ενώ καταφέρνει να στέκεται επάξια απέναντι σε ανάλογους χώρους ευρωπαϊκών σταθμών. Το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα είναι πως συνεργάστηκαν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας και το όφελος είναι υπαρκτό για τους πολίτες της Λάρισας, καθώς οι περισσότεροι που βρέθηκαν εκεί χθες δήλωναν σε όλους τους τόνους ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα.

Την κορδέλα του θεματικού πάρκου έκοψε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, ενώ νωρίτερα την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος. Στον λιτό του λόγο στάθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πάρκου ενώ ευχήθηκε δημιουργικότητα και φαντασία στον επιχειρηματία και ιδρυτή των Mikel κ. Λευτέρη Κυριακάκη που τον άκουγε με ιδιαίτερη προσοχή και ευλάβεια.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας κ. Γιάννης Μάνθος τόνισε: «Ο σιδηροδρομικός κόσμος της Λάρισας αλλά και γενικά όλης της Ελλάδας αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος από τις προσπάθειες του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας για την αναμόρφωση, την αποκατάσταση και την απόδοση στον κόσμο της πόλης μας, στους ταξιδιώτες, αυτού του πανέμορφου πάρκου.

Ο Σιδηρόδρομος είναι αγάπη και κουλτούρα και γι’ αυτό έχει πάρα πολλούς φίλους και εκτός Σιδηροδρόμου. Για μας δε τους Λαρισαίους είναι και μεγάλη τύχη να διασχίζει και να εξυπηρετεί τον πολίτη μπροστά στην πόρτα του. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς διέλευσης και μη όχλησης των πολιτών.

Το σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε και να συναποφασίσουμε την αναμόρφωση ενός εγκαταλειμμένου πάρκου που δεν τιμούσε κανέναν. Η σπίθα ξεκίνησε από μια παλιά ατμάμαξα από το 1911 και συνεχίστηκε με όλα τα υπόλοιπα.

Ευχαριστούμε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοχάρη που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις υπήρξαν. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.

Επιδίωξή μας είναι αυτό το πάρκο να συνδέσει την ιστορικότητα του Σιδηροδρόμου με τη σημερινή πραγματικότητα.

Το Πολιτιστικό Κέντρο πλέον βάζει στόχο τα Τέμπη και συγκεκριμένα την αναμόρφωση της παλιάς γραμμής Τέμπη – Ραψάνη. Είναι άλλη μια περιοχή που περιμένει να πάρει τη θέση που της αρμόζει. Περιμένω τους αρμόδιους να ξεκινήσουμε.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Mikel που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να χαρούμε αυτό το δημιούργημα. Θα είμαστε εδώ γιατί αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί ανοίγει δρόμους και ορίζοντες».

Εν συνεχεία ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Θεοχάρης είπε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσω μια πραγματικά πρωτότυπη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο με το Μikel και βέβαια τη δική μας συμπαράσταση. Ουσιαστικά εδώ υπάρχει ένα παράδειγμα του τρόπου που μπορεί να υπάρξει συνολική ανάπλαση σε χώρους που παλιότερα ήταν προβληματικοί και παρατημένοι. Παράλληλα όμως διαμορφώνεται ένα νέο πείραμα, που επιτρέπει τη συνύπαρξη ενός ιστορικού χώρου μαζί με λειτουργίες της πόλης.

Εδώ πραγματικά έχουμε μια καταπληκτική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό ευχαριστούμε την εταιρεία Mikel. Είναι ένα πρωτοποριακό πείραμα για όλη τη χώρα. Ιστορικό σιδηροδρομικό υλικό και χώρος αναψυχής για όλους τους πολίτες και τους επιβάτες. Ο Σιδηρόδρομος είναι πολιτισμός και ιστορία και τώρα παντρεύεται το σύγχρονο με το ιστορικό. Αν λάβουμε υπόψη μας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια από τις πιο σημαντικές σιδηροδρομικές περιοχές, καταλαβαίνετε πως αυτός ο πλούτος είναι σημαντικός και σπουδαίο πως μπορεί να το απολαύσει ο κόσμος. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν και να πούμε πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Έχουμε στον προγραμματισμό μας να διευρύνουμε τον χώρο στον βαθμό που είναι δυνατόν και να προχωρήσουμε σε ανάλογες προσπάθειες στα Τέμπη. Γενικά θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την τεράστια κληρονομιά προς όφελος των πολιτών».

Τέλος ο κ. Δημήτρης Παγωνούδης ως εκπρόσωπος των Mikel είπε: «Η εταιρεία Mikel νιώθει την ανάγκη από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό να ευχαριστήσει δημόσια καταρχήν την πόλη της Λάρισας και εν συνεχεία τους πολίτες της. Η ιδέα να συνδέσουμε την ανοδική πορεία της εταιρείας με τη δημιουργία πολιτιστικών μονάδων δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από την πόλη που ξεκίνησε το πρώτο κατάστημα, καθιστώντας σαφή την κοινωνική ευθύνη που έχουμε απέναντι στους πολίτες της. Αυτό το δημιούργημα εκτός του ότι αποτελεί δείγμα σεβασμού προς την πόλη και τους κατοίκους της, οι οποίοι μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, αποτελεί και ένα δείγμα ανταπόδοσης ενός μεγάλου ευχαριστώ που μας έδωσαν δύναμη και στάθηκαν δίπλα μας από τα πρώτα επιχειρηματικά μας βήματα. Μας έδωσαν τη δύναμη να προσφέρουμε ψυχαγωγία και απόλαυση μέσα από τα προϊόντα μας, εκτός Λάρισας και εκτός Ελλάδας. Από εδώ, από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, ξεκινάμε και δίνουμε στους Λαρισαίους αλλά και τους επισκέπτες της, ένα αξιόλογο πολιτιστικό κέντρο με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στον ΟΣΕ. Συνδέουμε ψυχαγωγία και απόλαυση αφήνοντας και μια ιστορική παρακαταθήκη στην αγκαλιά της πόλης» κατέληξε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κ. Βασίλης Καραπιπέρης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Λιούπας, ο νέος δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Τερζούδης, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Άγιος Φίλιππος», ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, φίλοι του Σιδηροδρόμου και πολλοί πολίτες.

Το event αναμεταδιδόταν ραδιοφωνικά από το Radio Polis 99.4, ενώ η βραδιά έκλεισε με την εμφάνιση του συγκροτήματος εγχόρδων Fortissimo Quartet.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass