«Μια μπάλα για τα παιδιά»

Η ομάδα του προγράμματος Futbolnet, της Barcelona στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2019 15:18

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων και του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για τους πρόσφυγες, τα οποία συμμετέχουν στο καινοτόμο Αθλητικό Πρόγραμμα του Ιδρύματος FC Barcelona(Fundació FCB) FutbolNet, «Μια μπάλα για τα παιδιά».

Με αφορμή την τελετή λήξης του προγράμματος που υλοποιείται στα Τρίκαλα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 25 παιδιά συνοδευόμενα από εκπαιδευτές και γονείς, μεταφέρθηκαν στην πόλη των Τρικάλων για να παρακολουθήσουν τον φιλικό αγώνα της ομάδας των νεαρών προσφύγων-απόφοιτων του προγράμματος.

Τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και οι θεατές ενθουσιάστηκαν με τον ξεχωριστό αγώνα ποδοσφαίρου, όπου σημασία δεν είχε η νίκη αλλά η φιλία και η συναδέλφωση των λαών. Στη μικρή γιορτή που οργανώθηκε, όλα τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και έκαναν πράξη το σύνθημα «το ποδόσφαιρο ενώνει».

Σύντομα θα οργανωθεί η τελετή λήξης του προγράμματος και για την ομάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα της Λάρισας και υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, το πρόγραμμα ESTIA, το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (DRC GREECE) και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Υπενθυμίζουμε πως η μεθοδολογία του διεθνούς προγράμματος της FC BARCELONA FutbolNet–«Μια μπάλα για τα παιδιά» βασίζεται στον αθλητισμό ως βάση για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων αλλά και την ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων. Η μέθοδος έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με μια εμβληματική αθλητική ομάδα, όπως η Βarcelona, στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης και την ενδυνάμωση των αξιών του Ιδρύματος FC Barcelona στα παιδιά, όπως η ταπεινότητα, η φιλοδοξία, ο σεβασμός και η ομαδική εργασία.

Η πραγματοποίηση του προγράμματος FutbolNet από το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, γίνεται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass