Προσκλητήριο στήριξης του Κινήματος Αλλαγής

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2019 15:34

Προσκλητήριο για τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής γιατί «είναι ο μόνος αυθεντικός εκφραστής της κεντροαριστεράς αλλά αντίβαρο στον λαϊκισμό-τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξέλεγκτη Δεξιά» απηύθυνε προχθές από την Ελασσόνα ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας.

Μιλώντας σε συγκέντρωση που θύμισε εποχές του παλαιού ΠΑΣΟΚ στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία, τους λόγους για τους οποίους το ΚΙΝΑΛ αποτελεί επιλογή χρήσιμη και επιβεβλημένη για τον τόπο και εστίασε κυρίως στις λύσεις που προτείνει για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της περιοχής.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα παραγωγής επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της καθώς φορολόγησε τα αγροτικά εισοδήματα ως επιχειρηματικά, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές στο υπερτριπλάσιο του ΟΓΑ και τις συνέδεσε με το φορολογητέο εισόδημα, αύξησε την τιμή του αγροτικού ρεύματος και του ΕΦΚ για το πετρέλαιο, ενώ διαπίστωσε ότι η ελληνική κτηνοτροφία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με την τιμή του γάλακτος και του κρέατος να κατρακυλά και τις ελληνοποιήσεις να αυξάνονται διαρκώς, αφού οι έλεγχοι στην αγορά είναι ανύπαρκτοι. Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας, στήριξη της κτηνοτροφίας μέσω εντατικοποίησης των ελέγχων, πιστοποιήσεις, μικρά τυροκομεία με παραδοσιακούς τρόπους τυροκόμησης καθώς και κίνητρα σε αγρότες οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μίλησε για τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μέσω της δημιουργίας θεματικού πάρκου παγκόσμιας εμβέλειας στον Όλυμπο. «Η ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού (ορειβασία, ποδηλασία κ.λπ.) και η δημιουργία «Πάρκου των 12 Θεών», για παράδειγμα, θα είχε πολλαπλασιαστικό όφελος για την ευρύτερη περιοχή (προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας, αύξηση των τουριστικών ροών κ.λπ.)» είπε χαρακτηριστικά αναδεικνύοντας ως προτεραιότητες την παράκαμψη της Ελασσόνας, που έχει αργήσει υπερβολικά, και την ολοκλήρωση του δρόμου Ελασσόνα-Καλλιθέα, για να παρακαμφθούν οι περίφημες πλακόπετρες. Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό έργο την ολοκλήρωση του φράγματος Αγιονερίου (η κατασκευή σταμάτησε το 2006 εν μέσω δικαστικής διαμάχης και προβλημάτων στη χρηματοδότηση) που «θα μπορούσε να βοηθήσει στην άρδευση 25.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας, εναλλακτικά δε στην ύδρευση της Λάρισας, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει τις ανάγκες της σε νερό από γεωτρήσεις».

ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ο κ. Μπαργιώτας αναφέρθηκε παράλληλα στην πολιτική συγκυρία, επικρίνοντας τους μονομάχους του δικομματισμού και υποστηρίζοντας πως «η αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το γαλάζιο κύμα της ΝΔ» για να τονίσει την ανάγκη να υπάρξει μια καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Δεξιάς και παράλληλα θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε. Αυτοί που μιλούσαν για προδότες και γερμανοτσολιάδες αποδείχτηκαν οι καλύτεροι μαθητές της τρόικας. Αυτοί που έστηναν κρεμάλες, μετέφεραν στο υπερταμείο τα πάντα. Αυτοί που έταζαν τον ουρανό με τα άστρα με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έφεραν το τρίτο «αχρείαστο» Μνημόνιο. Αυτοί που μιλούσαν για το νέο, αποδείχτηκαν πιο παλιό και από το παλιό. Ήρθαν για να φέρουν την «ελπίδα» και δεν άφησαν τίποτα όρθιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαργιώτας για να συνεχίσει με τη Ν.Δ. «Εμφανίζεται ως «Μεσσίας» η ΝΔ που έχει εσωτερικά προβλήματα και δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της. Θεωρεί ότι αρκεί να ελαφρύνεις τους φόρους για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό. Αυτό άλλωστε έκανε και το 2004-09 με καταστροφικές συνέπειες. Μόνο που αυτή είναι βέβαιη συνταγή αποτυχίας. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας δεν έρχονται μαγικά χτυπώντας ένα ραβδί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass