Εργασίες αποκατάστασης στον ναό της Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ»

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2019 15:55

Τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού Ελασσόνας αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, αφορά συγκεκριμένα στην ανακατασκευή της στέγης του ναού και στην αποκατάσταση του νότιου κλίτους.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισημαίνει: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ξεκάθαρο προσανατολισμό, στρατηγική και σχεδιασμό συντηρεί και αναδεικνύει τα θρησκευτικά μνημεία, διασώζει την ιστορική μνήμη, ενισχύει το ρεύμα θρησκευτικού τουρισμού και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, τονώνοντας την τοπική, πραγματική οικονομία. Χρηματοδοτούμε με 130.000 ευρώ την αποκατάσταση του ναού της Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού, που είχε υποστεί σημαντικές βλάβες και τον επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή. Η ανάδειξη του θρησκευτικού και ιστορικού μνημείου θα βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας τόσο σε αυτόν, όσο και στη γύρω ορεινή περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, μια περιοχή ιδιαίτερου αισθητικού και φυσικού κάλλους».

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η Αγία Παρασκευή Κοκκινοπηλού βρίσκεται στη θέση Τόκα και καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1821. Η ανακατασκευή του τμήματος που κάηκε έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ενώ την ίδια εποχή σοβατίστηκε το σύνολο του κελύφους του ναού. Στόχος των εργασιών αποκατάστασης, σήμερα, είναι η επαναφορά του κελύφους στην πρότερή του μορφή. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα αναιρεθούν όλα τα μεταγενέστερα τμήματα και οι πρόχειρες προσθήκες που αφορούν κυρίως στο νότιο τμήμα του ναού, το οποίο ανακατασκευάστηκε με νέα υλικά (τσιμεντόλιθοι, σοβάδες, κεραμικά πλακίδια, κουφώματα αλουμινίου λευκά κ.λπ). Οι εργασίες που γίνονται διακρίνονται σε εργασίες καθαίρεσης και αποξηλώσεις, αποκατάστασης τοιχοποιίας με ντόπια πέτρα, αποκατάστασης στέγης με πελεκητή ξυλεία και αποκατάστασης του δαπέδου, τόσο στο εσωτερικό του ναού, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, όπου θα επεκταθεί το λιθόστρωτο με πλάκα της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass