Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντί για τη Βουλή βρέθηκε στα κρατητήρια!

Ο ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΑΘ. ΝΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ 23ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΤΟΥ *ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 22:04

Στα άκρα, και δια μέσου των αστυνομικών τμημάτων στις δικαστικές αίθουσες, οδηγείται η σχέση του προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκου Βελόπουλου με τον υποψήφιο βουλευτή Λάρισας Θανάση Νασίκα με αιτία τη βουλευτική έδρα στη Λάρισα.

Η απόφαση του πρώτου να κρατήσει την έδρα της Λάρισας και όχι εκείνη της Θεσσαλονίκης, εξόργισε τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου ο οποίος θίχτηκε από την εξέλιξη καθότι ήταν δεύτερος σε σταυρούς (μετά τον Βελόπουλο) και όπως ισχυρίζεται είχε λάβει τις διαβεβαιώσεις πως θα περνούσε το κατώφλι της Βουλής.

Κάτι που τον οδήγησε να κάνει δηλώσεις εναντίον του αρχηγού του κόμματος και τον χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «άφιλο και ανέντιμο». Επίσης οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν σε επικοινωνία μέσω της οποίας εκφράστηκε η δυσαρέσκεια του κ. Νασίκα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε με μηνύσεις (για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και απειλή) εναντίον του ίδιου και του 23χρονου γιου του αγροτοσυνδικαλιστή.

Κι αν ο νεαρός διέφυγε της σύλληψης, δεν έγινε το ίδιο με τον Θανάση Νασίκα ο οποίος χθες το πρωί οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Τυρνάβου. Κρατούνταν μέχρι το μεσημέρι και εκ των υστέρων οδηγήθηκε μαζί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.

Εκεί ο κ. Απόστολος Τζαμαλής αποφάσισε να μην ορίσει ρητή δικάσιμο μα ούτε και να δώσει δυνατότητα χρήσης της τριήμερης προθεσμίας. Ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα διατάσσοντας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να ελέγξει εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις.  

Σύμφωνα με πληροφορίες εν τω μεταξύ ο Θανάσης Νασίκας εξετάζει το ενδεχόμενο να απαντήσει, εν καιρώ, στη μήνυση του Κυριάκου Βελόπουλου με τον ίδιο τρόπο…

Χθες βράδυ η «Ε» επικοινώνησε με τον Θανάση Νασίκα, που αφέθηκε ελεύθερος από το μεσημέρι και μετά, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η μέρα αυτήν δεν ήταν και η πιο ευχάριστη για μένα. Ξεκινώντας το χάραμα για τη δουλειά έξω από την πόρτα του σπιτιού μου βρέθηκαν τρεις αστυνομικοί. Με πολύ ευγενικό τρόπο μου είπαν πως είναι υποχρεωμένοι να με συλλάβουν. Με οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και μου ανακοίνωσαν πως ο κ. Βελόπουλος μου έκανε μήνυση για εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση ήταν και εναντίον του γιου μου. Εν συνεχεία βρεθήκαμε στον εισαγγελέα που αποφάσισε να διερευνήσει την υπόθεση διατάσσοντας προκαταρκτική καλώντας και μάρτυρες. Δεν πείστηκε να με πάει να δικαστώ στο αυτόφωρο, κάτι όμως που εγώ ήθελα γιατί είχα στοιχεία με τα οποία μπορούσα να αποδείξω την αθωότητά μου.

Ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ήξερα πως είναι άνανδρος όχι όμως σε τέτοιο βαθμό. Είναι άθλιος και ανέντιμος» κατέληξε ο κ. Νασίκας.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Βελόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς δήλωσε μεταξύ άλλων για το θέμα πως «Η ζωή με έχει μάθει να λειτουργώ έντιμα. Ο ένας είχε τρεις χιλιάδες σταυρούς και ο άλλος 1.200. Δεν μπορώ να τον αδικήσω. Ούτε ο θεός δεν θέλει το άδικο. Όποιος νίκησε στον στίβο των εκλογών αυτός δικαιούται να πάρει τη θέση. Στην τελική έπρεπε να διαλέξω μια έδρα. Κάποιος θα στεναχωριόταν».

Απαντώντας σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Νασίκας επικοινωνώντας με την «Ε» είπε: «Το μέγεθος της ανανδρίας του ανθρώπου που με εξαπάτησε φαίνεται από το γεγονός ότι σε κάποιες του δηλώσεις ανέφερε πως δεν μου έκανε μήνυση ενώ εγώ βρισκόμουν με χειροπέδες. Επίσης ανέφερε πως στην επιλογή της έδρας έπαιξε ρόλο ο αριθμός των ψήφων. Δεν γίνεται να συγκρίνει ανόμοια πράγματα καθώς είναι διαφορετικός ο αριθμός των ψηφοφόρων στη Θεσσαλονίκη και άλλος στη Λάρισα». 

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου