Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Μητροπολίτη ο νέος δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ κ. Ν. ΚΑΝΕΛΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΥ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 15:48

Τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφτηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, κ. Νίκο Κανέλλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα και το κυρίαρχο θέμα της ήταν η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στο Δήμο Τεμπών και η ανακαίνιση του παλιού Επισκοπείου Πλαταμώνος και Λυκοστομίου στην ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Μανώλης δήλωσε: «Με πολλή χαρά επισκέφτηκα σήμερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, του οποίου η ευγλωττία, η εμβρίθεια και η έντονη προσωπικότητα, τον καθιστούν πολύτιμο συνεργάτη και συνοδοιπόρο στη νέα προσπάθειά μας για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στο Δήμο Τεμπών. Η γνώση που έχει για την περιοχή μας αποτυπώνει την μεγάλη αγάπη που έχει γι’ αυτήν, παρότι έλκει την καταγωγή του από την Πελοπόννησο. Το γεγονός ότι έχει εκφράσει την επιθυμία να χρησιμοποιήσει ως θερινή κατοικία του το κτίριο του παλιού Επισκοπείου Πλαταμώνος και Λυκοστομίου στην ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων, επαληθεύει την απαράμιλλη αγάπη του για τον τόπο μας. Την ίδια αγάπη με τον σεβασμιότατο επιδεικνύει και ο Πρέσβης της χώρας μας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, κ. Νικόλαος Κανέλλος, με τον οποίο επισκεφθήκαμε την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Εχοντας Θεσσαλική καταγωγή, έχει επιλέξει και ο ίδιος τα Αμπελάκια ως τόπο μόνιμης κατοικίας του. Προσκαλέσαμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο στα Αμπελάκια, όπου, μεταξύ άλλων σημείων αναφοράς, μπορεί να επισκεφτεί τον ιστορικό Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, η ανακαίνιση του οποίου χρονολογείται από το 1721. Τα παραπάνω δείχνουν τη δυναμική που εμφανίζει ο Δήμος Τεμπών και ειδικότερα τα ιστορικά και γραφικά Αμπελάκια, το “μπαλκόνι του Κισσάβου”, όπου συναντιούνται η Ιστορία και ο Πολιτισμός».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα