Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύωρη διακοπή ρεύματος χθες στην Κρανιά Ελασσόνας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΟΥΝ» -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: «ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ» - Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2019 22:10

Χωρίς ρεύμα έμεινε χθες -σχεδόν για όλη τη μέρα- η Κρανιά Ελασσόνας. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στην «Ε», η παροχή ρεύματος διακόπηκε στις 10.30 το πρωί, ενώ στα σκοτάδια παρέμειναν μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι κάτοικοι της Κρανιάς εκτός της έλλειψης ρεύματος είχαν να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη νερού, αφού οι πομόνες ύδρευσης λειτουργούν με ρεύμα και συνεπώς η μία διακοπή έφερε την άλλη. «Δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι για 52 χωριά, τι να πρωτοκάνουν; Καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά δεν αρκούν» τόνισε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, κληθείς να σχολιάσει την πολύωρη διακοπή ρεύματος. Ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας κ. Ιωάννης Σπυρόπουλος μιλώντας στην «Ε» για την πολύωρη διακοπή ρεύματος τόνισε αρχικά ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από «κομμένη γέφυρα στη μέση τάση» και για να εντοπιστεί πού ακριβώς ήταν αυτή η βλάβη «το συνεργείο έπρεπε να επιθεωρήσει μεγάλο μέρος του δικτύου κάτι που προϋπόθετε πολλές ώρες». Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις πολύωρες προσπάθειες των συνεργείων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα «απότοκα» της προχθεσινής έντονης κακοκαιρίας με πρώτο μέλημά των η προστασία του κοινωνικού συνόλου αφού ο κίνδυνος από κομμένα καλώδια για παράδειγμα ελλόχευε σε πολλά σημεία.

Οι Κρανιώτες τελικά είδαν το… φως τους στις 10 το βράδυ, αλλά η αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος δεν σήμαινε και τη ροή τρεχούμενου νερού, αφού για να γεμίσουν οι δεξαμενές παροχής νερού και τα υδραγωγεία έπρεπε να περάσουν κάποιες ώρες και με την προϋπόθεση τα νοικοκυριά και οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν κλειστές τις βρύσες τους για να πληρωθούν το συντομότερο δυνατό δεξαμενές και υδραγωγεία.

Θ.Α.

Σχετικά Άρθρα