Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπελάσιμο το ορεινό δίκτυο του Κισσάβου

ΕΡΓΑ 2,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΕΩΣ ΣΠΗΛΙΑ

Προσπελάσιμο αναμένεται να καταστήσει το ορεινό οδικό δίκτυο του Κισσάβου η απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να χρηματοδοτηθούν με 2,3 εκατ. ευρώ, δυο έργα που αφορούν στην αποκατάσταση και προστασία του δικτύου από το Συκούριο έως την Καρίτσα.

Το υπάρχον δίκτυο που ξεπερνά τα 45 χλμ. είχε υποστεί μεγάλες ζημιές (φωτ.) από τη θεομηνία που είχε πλήξει την περιοχή στις αρχές του Νοεμβρίου του 2017 (σ.σ. ο Δήμος Τεμπών είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης), ζημιές που θα αποκατασταθούν μετά την εγκατάσταση του εργολάβου το επόμενο διάστημα αφού τα έργα εγκρίθηκαν προχθές από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό να σημειώνει στην «Ε» πως «στην περίπτωση του Κισσάβου, αποκαθιστούμε, συντηρούμε και προστατεύουμε το οδικό δίκτυο, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής να μετακινούνται με ασφάλεια».

ΣΥΚΟΥΡΙΟ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ αφορά στην αποκατάσταση και προστασία του οδικού δικτύου Συκούριο - Σπηλιά - Καταφύγιο - Ορεινό Κύκλωμα Κισσάβου. Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 25 χιλιόμετρα ενώ το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα. Οι οδοί έχουν μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

ΚΑΡΙΤΣΑ – ΣΠΗΛΙΑ

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 860.000 ευρώ, αφορά στη συντήρηση του δρόμου Καρίτσας – Σπηλιά, μήκους 22 χλμ. Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται και στην τεχνική περιγραφή των δυο έργων, οι εργασίες αφορούν σε «χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων και κατασκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων», «συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό-ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε συνδυασμό κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου», «κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης ή συρματοκιβωτίων σε θέσεις καταπτώσεων», «αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων - έντονων ρηγματώσεων», και τέλος «σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού».

«Σκοπός των εργασιών είναι η αποκατάσταση της οδού στην πρότερο κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και ασφαλώς η κυκλοφορία των οχημάτων» καταλήγει η τεχνική περιγραφή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» τονίζει ο κ. Αγοραστός «βρίσκεται με έργα, κοντά στους ανθρώπους της υπαίθρου και των ορεινών όγκων δημιουργώντας συνθήκες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους». Για να υπογραμμίσει πως «στην περίπτωση του Κισσάβου, αποκαθιστούμε, συντηρούμε και προστατεύουμε το οδικό κύκλωμα, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να μετακινούνται με ασφάλεια. Βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους της υπαίθρου και τα προβλήματά τους, γιατί όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα