Ο κακός μας ο καιρός!

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ *ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2019 16:00

Μούσκεμα μας τα έχει κάνει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες. Στην καρδιά του Ιουλίου με θερμοκρασίες φθινοπωρινές. Χθες το σκηνικό του καιρού δεν θύμιζε σε τίποτα καλοκαίρι.

Συννεφιά, ασταμάτητη βροχή και θερμοκρασίες που δεν ξεπέρασαν τους 22 βαθμούς στη Λάρισα και 18 βαθμούς στα παράλια και ακόμη χαμηλότερα στα ορεινά. Εκδηλώσεις αναβλήθηκαν, ζακέτες βγήκαν από τις ντουλάπες ενώ κάποιοι στα παράλια διακωμωδώντας την κατάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσαν ότι είναι ένα βήμα πριν να ανάψουν το τζάκι.

Όλα αυτά όμως μέχρι χθες, καθώς τα νέα του καιρού προβλέπονται ευχάριστα για το επόμενο διάστημα καθώς το καλοκαίρι επιστρέφει και πάλι. Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο κ. Πάνο Αρχοντή, από σήμερα το μεσημέρι και μετά θα υπάρξει αισθητή βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα υπογραμμίζει «η θερμοκρασία θα είναι σε καθημερινή άνοδο μέρα με τη μέρα αφήνοντας πίσω το φθινοπωρινό διάλειμμα με τις έντονες βροχές. Η θερμοκρασία την ερχόμενη εβδομάδα θα σκαρφαλώσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία.

Και από ότι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία δεν αναμένεται άλλη αλλαγή του καιρού για τον Ιούλιο, οπότε όποιοι δεν έχουν πάρει άδεια μπορούν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, καθώς ο καιρός αναμένεται άκρως καλοκαιρινός».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα και αύριο στη Θεσσαλία: Για σήμερα αρχικά προβλέπεται συννεφιασμένος καιρός με διάσπαρτες βροχές που στη Μαγνησία ιδιαίτερα στην ανατολική καθώς και στο Πήλιο το πρωί θα είναι ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα βόρεια προς τα νότια του διαμερίσματος θα σταματήσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.

Στο εσωτερικό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 2 μποφόρ και στα θαλάσσια βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ως εξής:

Λάρισα: 17-29°C, Τρίκαλα: 17-28°C, Καρδίτσα: 18-28°C, Βόλος: 19-27°C

Αγιά: 16-26°C, Ελασσόνα: 17-26°C, Καλαμπάκα: 17-26°C, Φάρσαλα: 17-27°C

Σποράδες: 20-26°C, Αγιόκαμπος (παράλια): 19-25°C

Για αύριο Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός με ανάπτυξη νεφώσεων τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες και στα βουνά της Πίνδου, του Ολύμπου, του Κισσάβου και του Πηλίου θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες.

Στα παράλια και τις Σποράδες ηλιοφάνεια με νεφώσεις από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βόρειοι 3-4 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ως εξής: Λάρισα: 18-31°C, Τρίκαλα: 17-31°C, Καρδίτσα: 18-31°C, Βόλος: 19-30°C, Αγιά: 16-29°C, Ελασσόνα: 16-28°C, Καλαμπάκα: 16-28°C, Φάρσαλα: 18-30°C, Σποράδες: 22-28°C, Αγιόκαμπος (παράλια): 21-27°C

Η θερμοκρασία νερού θάλασσας και τις δύο ημέρες θα είναι στους 26°C

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass