Τρεις κάδοι... πάνε στον Συνήγορο του Πολίτη

ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2019 22:15

Έντονα διαμαρτύρονται κάτοικοι της οδού Βαθυρέματος στην Αγιά πως για να βγουν με τα αυτοκίνητά τους στη βεβαρημένη κυκλοφοριακά κεντρική οδό Αγιοκάμπου, τους «βγαίνει η ψυχή», αφού πρώτα η καρδιά τους έχει πάει στην Κούλουρη ίσα με δέκα φορές.

Ο λόγος οι κάδοι, που οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου έχουν τοποθετήσει ακριβώς στη διασταύρωση των οδών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ορατότητα των οδηγών. Κάδοι, που ας σημειωθεί ότι εμποδίζουν και την κίνηση των πεζών επί του πεζοδρομίου αναγκάζοντάς τους να τους προσπερνούν κατεβαίνοντας στο οδόστρωμα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Απευθύνθηκαν, μάλιστα, τόσο στον Δήμο όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά ανταπόκριση δεν βρήκαν. Το δίκιο τους, που μάλλον βγάζει μάτια, προσπαθούν τώρα να το βρουν με καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, καταγγελία που συνοδεύεται και από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Αναφέρουν, λοιπόν, σ’ αυτή:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα πρόβλημα που αφορά στη θέση των κάδων σκουπιδιών σε κεντρικό δρόμο στην κωμόπολη της Αγιάς Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση τριών κάδων στη θέση που βλέπετε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για τη συμβολή των οδών Αγιοκάμπου (που είναι ο πιο κεντρικός δρόμος της κωμόπολης) και της οδού Βαθυρέματος. Η τοποθέτηση αυτή δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα:

1. Η ορατότητα προς τ’ αριστερά των εξερχόμενων προς την οδό Αγιοκάμπου οδηγών είναι μηδαμινή, λόγω των τριών κάδων που βρίσκονται ακριβώς στη συμβολή των οδών. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί τροχαίο ατύχημα.

2. Οι κάδοι είναι τοποθετημένοι πάνω στο πεζοδρόμιο καταλαμβάνοντας όλο το πλάτος του. Οι πεζοί, και κυρίως παιδικά καροτσάκια, είναι αδύνατο να διέλθουν το πεζοδρόμιο. Απαιτείται η κάθοδός τους στο οδόστρωμα σ’ έναν δρόμο πολυσύχναστο, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο. Περιττό βέβαια είναι να σας περιγράψω την εικόνα ατόμου ΑμεΑ που σε αναπηρικό καροτσάκι προσπαθεί να κινηθεί στο πεζοδρόμιο. Μια εικόνα απαράδεκτη και για μια σύγχρονη πόλη και για τον πολιτισμό μας.

3. Στα περίπου 200 μέτρα της οδού Αγιοκάμπου από το κεντρικότερο σημείο της κωμόπολης είναι οι μοναδικοί κάδοι, με συνέπεια να επιβαρύνονται υπερβολικά από γειτονικά μαγαζιά και οικίες. Είναι σχεδόν καθημερινό το θέαμα τα σκουπίδια να βρίσκονται εκτός αυτών και να τρέχουν υγρά απόβλητα στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα. Ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πέρα από το θέαμα και τις μυρωδιές που είναι ανυπόφορα, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αγιάς με ενυπόγραφη καταγγελία των κατοίκων των όμορων σπιτιών, αλλά δεν προέβη σε καμία κίνηση. Για τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος έχει ενημερωθεί εγγράφως και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα».

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass