Εργολάβος στην τάφρο που «χωρίζει» ΑΤΑ και Νέα Σμύρνη

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2019 19:20 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιουλ 2019 19:50

Την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της αποστραγγιστικής τάφρου Ι1, μεταξύ των συνοικιών Νέας Σμύρνης και ΑΤΑ σηματοδοτεί η προχθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων να προχωρήσει στον ορισμό αναδόχου.

Η ανάπλαση -με πράσινες διαδρομές, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο κ.ά.- στο «ξεχασμένο» πάρκο από τη γέφυρα της Αεροδρομίου έως τη γέφυρα του ΟΣΕ αποτελεί ένα από τα έργα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, έργο που ήδη εντάχθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Όπως σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή, το έργο αφορά σε «εργασίες προσβάσεων, διανοίξεων και κατασκευής πεζοδρόμων – ποδηλατοδρόμων στο τμήμα που καταλαμβάνει η αποστραγγιστική τάφρος Ι1 μεταξύ των συνοικιών Νέας Σμύρνης και ΑΤΑ (από Γέφυρα Αεροδρομίου έως Γέφυρα ΟΣΕ)».

Σκοπός του έργου είναι «να ενταχθεί η περιοχή στον ιστό της πόλης με ταυτόχρονη αντιμετώπιση των προβλημάτων των όμορων συνοικιών, η λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και η σύνδεση της Τάφρου με τις διαμορφώσεις στον Πηνειό ποταμό. Το έργο θα εξομαλύνει τα προβλήματα επικοινωνίας της συνοικίας με την υπόλοιπη πόλη, ενθαρρύνοντας τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών μετακίνησης».

«ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»

Στην περιγραφή του έργου προστίθεται επίσης ότι «η Τάφρος Ι1 αντιμετωπίζεται ως σύνολο και μετασχηματίζεται σε «Γραμμικό Πάρκο», μια πράσινη διαδρομή που αποτελεί προέκταση του δικτύου ελεύθερων χώρων πρασίνου της πόλης, συνέχεια της παραπήνειας διαδρομής και λειτουργεί ως υπαίθριος δημόσιος χώρος, πόλος έλξης, συνάθροισης κοινού, αναψυχής, περιπάτου και ποδηλασίας.

Βασικό στοιχείο οργάνωσης αποτελούν οι διαδρομές για πεζούς και ποδήλατα, που διαπερνούν κατά μήκος την περιοχή και σηματοδοτούν τους επιμήκεις άξονες κίνησης του πάρκου. Ανάλογα με τις κλίσεις του εδάφους δημιουργούνται υπαίθριοι χώροι - πλατώματα. Το υπάρχον φυσικό πράσινο εξυγιαίνεται και η κοίτη καθαρίζεται.

Οι διαδρομές κατά μήκος της τάφρου διαμορφώνονται σε δύο βασικές στάθμες που αντιστοιχούν στο υφιστάμενο ανάγλυφο του εδάφους με μικρές αποκλίσεις. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν στη διάνοιξη νέων διαδρομών και στην αναβάθμιση υπαρχόντων, καθώς και στον καθαρισμό της κοίτης».

Στην τεχνική περιγραφή γίνεται αναλυτική αναφορά των παρεμβάσεων (μήκη διαδρομών, φύτευση δέντρων, ηλεκτροφωτισμός κ.λπ.) ενώ υπογραμμίζεται τέλος ότι «με την υλοποίηση του έργου και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα της δράσης, αντιμετωπίζονται οι ανάγκες της περιοχής παρέμβασης για λειτουργική ενοποίηση του ευρύτερου κεντρικού τομέα της πόλης και της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, που αναμένεται να οδηγήσει στην άρση του αποκλεισμού των κατοίκων της περιοχής της Νέας Σμύρνης».

Να σημειωθεί πως με την υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass