Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2019 15:00

Τα Φάρσαλα τιμούν την πολιούχο τους

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου πανηγυρίζει η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την Πέμπτη παραμονή της εορτής στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Στις 8.45 μ.μ. θα γίνει η προσέλευση των επισήμων και στις 9.15 μ.μ. θα γίνει η περιφορά της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής, μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης και θα καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων, όπου θα τελεστεί δέηση και θα γίνει θείο κήρυγμα. Κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μέσω της οδού Λαμίας.

Ανήμερα της εορτής, 26 Ιουλίου, στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία, και στις 9.45 θα γίνει η προσέλευση των επισήμων, ενώ η πόλη θα σημαιοστολιστεί και τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

 

Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή Καλαμακίου

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 7.30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, περιφοράς της εικόνας και θείου κηρύγματος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Νασιώκα. Το πρωί της Παρασκευής, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Χαρίλαο Παπαγεωργίου, συλλειτουργούντος του εφημέριου π. Λάμπρου Πολυγένη.

 

Αγρυπνία στον Θεολόγο στη Βελίκα

Σήμερα το βράδυ από τις 8:30 μ.μ. έως τις 00:30 π.μ., θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για την εορτή της ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής στην Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου στη Βελίκα, ιερουργούντων των πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Την αγρυπνία θα πλαισιώσει η βυζαντινή χορωδία του κ. Καραγιαννάκη με την ευγενή συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Φιλοκτήτης» στο πλαίσιο των πνευματικών του δραστηριοτήτων, κατόπιν σύμφωνης γνώμης των πατέρων. Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, στις 8:30 από το αναψυκτήριο στη θέση «Πλατανιά» θα τους μεταφέρει με το mini bus ο Νίκος Ντάγκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass