Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2019 15:26

Αγρυπνία στην Αγ. Τριάδα Σπαρμού

Ανακοινώνεται εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, ότι αύριο Τετάρτη 24 Ιουλίου το βράδυ, θα τελεσθεί εις την Ιεράν Μονήν Ιερά Αγρυπνία από τις 8.00 μ.μ. έως την 1.00 π.μ., επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης.

* * *

Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.

Μεθαύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου ανήμερα της εορτής το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας.

Το απόγευμα και ώρα 7.00 θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της συνοικίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9:00 και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

* * *

Μνημόσυνο στον ι.ν. Ραφαήλ Πλαταμώνα

Το Σάββατο 10 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση.

Επίσης την Τετάρτη 21/8/2019 θα τελεστεί θεία λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.

* * *

Πανηγυρίζει ο ι.ν. Αγίας Άννας Αγιοκάμπου

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννας Αγιοκάμπου. Μεθαύριο το πρωί, Πέμπτη 25 Ιουλίου, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και αύριο το απόγευμα, στις 7:30, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

* * *

Λειτουργίες στο παρεκκλήσι του Αγ. Παντελεήμονα στο Καστρί Λουτρό

 Το Σάββατο 27 Ιουλίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό. Την παραμονή της γιορτής, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ το Σάββατο ανήμερα της γιορτής στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Επίσης την Παρασκευή, λόγω της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, θα τελεστεί το πρωί στις 7.30 Θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass