Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 15:00

Πανηγυρίζει ο Ναός της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου

Μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.

Αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 7.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου ανήμερα της εορτής το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας.

Το απόγευμα και ώρα 7.00 θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της συνοικίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9:00 και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

* * *

 

Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή των Αμπελακίων

Ο Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Παρασκευής των Αμπελακίων πανηγυρίζει μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 7 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα εκτεθεί σε προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τμήμα ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής.

* * *

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα

στη Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας

ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ ΣΤΙΣ 26 ΚΑΙ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, στις 26 και 27 Ιουλίου. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου απόγευμα: Μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, 6-7.30.

Σάββατο 27 Ιουλίου: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, 7-10.30 π.μ. Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνημα τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μπορούν να έλθουν στην Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου, από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 6.45, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ: 6948-891.502, κ. Πόπη Κατσίκα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010.

* * *

Τιμάται ο Αγιος Παντελεήμονας στην Κουλούρα

Μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου ένδοξου μεγαλομάρτυρας Παντελεήμονος του Ιαματικού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρας Κουλούρας και ώρα 19:30. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου. Κατά την παραμονή του θα τελούνται Ιερές ακολουθίες.

* * *

Στον Αγιο Αχίλλιο λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος

Το Σάββατο 27 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος. Στον Ναό θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία και οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου.

* * *

Εορτάζει το παρεκκλήσιο του Αγ. Παντελεήμονος Γιάννουλης

Η περιοχή της Γιάννουλης θα τιμήσει και φέτος τις μνήμες των Αγίων Παρασκευής της Αθληφόρου και Παντελεήμονος του Ιαματικού, με τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Αύριο το απόγευμα στις 7:30 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής με Αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα.

Μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, από 7.30 έως 10.00 π.μ. θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής.

Το απόγευμα στις 7:30 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονα με αρτοκλασία και κήρυγμα.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, το πρωί (7.30-10.00), θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Θα τεθεί προς προσκύνηση των πιστών Ιερό Λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 7:30, θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Παράκληση του Αγίου και εν συνεχεία η Λιτανεία της παλαιάς Εικόνας του Αγίου και το Ιερό Του Λείψανο γύρω από το Παρεκκλήσιο.

* * *

 

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος στην Ανθούπολη

Πανηγυρίζει με τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος που βρίσκεται επί της οδού Αρτης στη συνοικία Ανθούπολη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αύριο το απόγευμα και ώρα 7.30 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, προς τιμήν της Αγ. Παρθενομάρτυρος Παρασκευής. Το πρωί της Παρασκευής, θα τελεστεί θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα ώρα 7.30, θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα με τον αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Κοντογιάννη προς τιμήν του Αγ. Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Θαυματουργού. Το πρωί του Σαββάτου, θα τελεστεί θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 7 θα ψαλεί η ιερά παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Αγ. Εικόνων και του τιμίου λειψάνου του Αγίου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής και των Νέων με τις παραδοσιακές τους στολές, της ενοριακής συντροφιάς του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης.