«Βαθιές» κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αστ. Μαντζιώκας φαβορί για τη θέση του «Θεσσαλάρχη» της ΕΛ.ΑΣ. – Αποστρατεύθηκαν οι Βασ. Καραπιπέρης και Ιωάν. Σκριάπας

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 22:00

«Βαθιές» αποδείχθηκαν τελικά οι χθεσινές -έκτακτες- κρίσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., παρότι σε διάστημα μόλις ενός έτους και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, έγιναν τέσσερις συνολικά αξιολογήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Τόσο μετά και την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη να εξωθήσει ουσιαστικά σε παραίτηση τον πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. όσο και με την πρωτοφανή απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας να προχωρήσει σε διπλές κρίσεις (τακτικές και έκτακτες) με διαφορά λίγων μηνών.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., αφού αποστράτευσε το σύνολο σχεδόν της προηγούμενης ηγεσίας, έκρινε χθες 20 Υποστράτηγους αποστρατεύοντας τους 8, μεταξύ των οποίων και τον μέχρι χθες Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή (ΓΕΠΑΔ) Θεσσαλίας, Βασίλη Καραπιπέρη. Αποστρατεία που κατά μια εκδοχή χαρακτηρίζεται επιλεκτική, καθώς ήταν ο τελευταίος στον κατάλογο των υποστράτηγων. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, αποστρατεύθηκε η πλειοψηφία όλων όσοι είχαν τοποθετηθεί στις τελευταίες κρίσεις.

Χθες επίσης αποστρατεύθηκαν και 19 ταξίαρχοι, ενώ μόλις 6 ήταν τελικά οι αποστρατείες των αστυνομικών διευθυντών, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής Λάρισας, Ιωάννης Σκριάπας. Οι κρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα μετά και τις τοποθετήσεις των ταξιάρχων, βαθμό στον οποίο προήχθησαν 29 διευθυντές.

Να διευκρινισθεί ότι μετά τις χθεσινές κρίσεις διατηρείται στον βαθμό του υποστράτηγου ο Λαρισαίος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο οποίος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης «επιστρέφει» στον Κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

ΘΕΣΣΑΛΑΡΧΗΣ

Στον βαθμό του ταξιάρχου διατηρήθηκε και ο έτερος Λαρισαίος, Αστέριος Μαντζιώκας, μέχρι χθες Γενικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας και «φαβορί» για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Θεσσαλίας στη θέση του κ. Καραπιπέρη. Εκτίμηση που ενισχύθηκε καθώς χθες, περασμένα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις των νέων υποστρατήγων και η θέση του ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας δεν πληρώθηκε από νεοπροαχθέντα υποστράτηγο. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαντζιώκας επί σειρά ετών υπηρέτησε στο παρελθόν ως διευθυντής στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ

Αναλυτικότερα, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, τοποθετήθηκαν οι αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως εξής: Ανδρέας Δασκαλάκης ως Υπαρχηγός του Σώματος. Κωνσταντίνος Σκούμας ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Ανδρέας Βασιλόπουλος ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ

Το Συμβούλιο έκρινε διατηρητέους τους Υποστράτηγους: Νικ. Μενεξίδη, Παν. Κορδολαίμη, Στ. Βολυράκη, Δημ. Κρίκα, Παναγιώτη Ντζιοβάρα, Γ. Ψωμά, Γ. Γιάννινα, Γ. Καστάνη, Αβρ. Αϊβαζίδη. Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους εξής 8 Υποστράτηγους: Φώτ. Δομζαρίδη, Νικ. Ζησιμόπουλο, Μιλτ. Πουρσανίδη, Κων. Κυριαζόπουλο, Κων. Στεφανόπουλο, Δημ. Αθανασόπουλο, Φ. Ντζιμάνη, Βασίλειο Καραπιπέρη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

Με αφορμή τις κρίσεις, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε δήλωσή του σημειώνει πως «οι κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, γυρίζουν τη χώρα και την Ελληνική Αστυνομία στο πιο μαύρο παρελθόν τους.

Οι σημερινές νέες έκτακτες, κομματικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη -για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες- ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βίαιη και οργανωμένη επίθεση κατά της αξιοκρατίας στα Σώματα Ασφαλείας.

Οι πολιτικοί αυτουργοί αυτής της εξωφρενικής επίθεσης κατά άριστων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα αποβάλουν ποτέ από πάνω τους το στίγμα των συγκεκριμένων πολιτικών τους μεθοδεύσεων».

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στην ανακοίνωση Ραγκούση σημειώνει πως «στις σημερινές έκτακτες κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας προήχθησαν σε Αντιστράτηγους οι τρεις πρώτοι στην επετηρίδα. Συνεπώς, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, το γιατί ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρεται, ακόμα μία φορά, κατά της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας με οξύτατες εκφράσεις, πολύ πέραν των ορίων της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass