Διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2019 15:22

Στην ενεργειακή αναβάθμιση ενός ακόμα δημόσιου κτιρίου, του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως είχε προαναγγείλει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον διοικητή της 1η Στρατιάς, αντιστράτηγο Κ. Φλώρο.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.058.093,12 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και τη θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί, πλέον, η έγκριση και η δημοσιοποίηση του σχετικού διαγωνισμού από το ΓΕΣ/1η ΣΤΡΑΤΙΑ, το αμέσως προσεχές διάστημα.

 «Σε συνεργασία και συνέργεια με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο Κων/νο Φλώρο, για πρώτη φορά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σημαντικά έργα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Στρατού και ενισχύουν τον επιχειρησιακό του ρόλο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Μεταξύ αυτών και η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, που αποτελεί σημαντική νοσοκομειακή υποδομή της Θεσσαλίας με μεγάλη προσφορά στην υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, προκειμένου το κτίριο να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ως προς τη λειτουργία του, να γίνει πιο φιλικό και να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, συνολικής επιφάνειας 9.300 τ.μ., η κατασκευή του οποίου χρονολογείται από το 1934. Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας διαθέτει μόνιμο προσωπικό 175 ατόμων συμπεριλαμβανομένων των οπλιτών θητείας, ενώ έχει δυναμικότητα νοσηλείας 200 ασθενών. Το κτίριο αποτελείται από τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Με το έργο ενώ πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά το νοσοκομείο και ταυτόχρονα οι συνθήκες θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Το 404 Γ.Σ.Ν. παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στο προσωπικό των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και σε κατηγορίες ιδιωτών που καθορίζουν αποφάσεις του ΥΕΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass