Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. 59χρονη για τις απάτες με τα τροχαία

ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ 74ΧΡΟΝΗ ΖΗΤΗΣΕ 22.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ... ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ * ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΙΣΘΩΣΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 20:10 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Ιουλ 2019 20:37

Με δάκρυα στα μάτια εξήλθε χθες το μεσημέρι από το γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, μια 59χρονη υπήκοος Βουλγαρίας μη πιστεύοντας την απόφαση της εισαγγελέως ότι θα παραμείνει κρατούμενη για το επόμενο τριήμερο, προκειμένου να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Δικαστήριο.

Η 59χρονη συνελήφθη στη 1 χθες τα ξημερώματα, κατηγορούμενη για τις απάτες με τα θανατηφόρα δυστυχήματα πέφτοντας στην παγίδα της ΕΛ.ΑΣ. που στήθηκε χάρη στην ψυχραιμία μιας 74χρονης Λαρισαίας, η οποία αφού συνήλθε γρήγορα από το αρχικό σοκ, ενημέρωσε την αστυνομία.

Η 59χρονη, κατά την ΕΛ.ΑΣ., θεωρείται «εισπράκτορας» της εγκληματικής οργάνωσης που εκτιμάται ότι εδρεύει στη Βουλγαρία. Μέλη της οποίας, χωρίς κανέναν ενδοιασμό -προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα- προκαλούν σοκ στα υποψήφια θύματα, στα οποία τηλεφωνούν λέγοντας ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα.

Η 59χρονη συλληφθείσα υπήκοος Βουλγαρίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», είναι κάτοικος Πειραιά και με άγνωστους συνεργούς της βρέθηκε στη Λάρισα από προχθές, όπου μίσθωσε δωμάτιο σε ξενοδοχείο προκειμένου να δράσουν καθ' υπόδειξη των αρχηγικών μελών της οργάνωσης.

Η 59χρονη θεωρείται «εισπράκτορας» καθώς είναι αυτή που πάει στο ραντεβού με το υποψήφιο θύμα προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα. Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί αναρίθμητοι εισπράκτορες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Βούλγαροι υπήκοοι αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί αρχηγικό μέλος.

Οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί και κατά καιρούς, όπως συνέβη ξανά προχθές, βρίσκονται (και) στη Λάρισα και τηλεφωνούν αδιακρίτως στους πολίτες, τους οποίους σοκάρουν ασκώντας ψυχολογική πίεση λέγοντας ότι η κόρη τους, οδηγώντας το Ι.Χ. υποτίθεται ότι σκότωσε κάποια γυναίκα. Άλλοτε μητέρα μικρού παιδιού, άλλοτε εγκυμονούσα, ακριβώς για να προκαλέσουν συναισθηματική φόρτιση και το θύμα τους να χάσει τον έλεγχο των πρωτοβουλιών.

ΑΠΑΤΗ

Οι δράστες συστήνονται ως αστυνομικοί, ενώ κάποιος συνεργός τους παριστάνει την κόρη, η οποία εκλιπαρεί σε βοήθεια, λέγοντας ότι είναι κρατούμενη στο αστυνομικό τμήμα. Στα τηλεφωνήματα που έγιναν προχθές σε Λαρισαίους, η υποτιθέμενη αστυνομικός πρότεινε στα θύματα να της δώσουν 22.000 ευρώ με αντάλλαγμα να... εξαφανίσουν πειστήρια του θανατηφόρου δυστυχήματος για να αφεθεί ελεύθερη η οδηγός.

Δηλαδή η κόρη – οδηγός, παρότι τραυμάτισε θανάσιμα μια γυναίκα σε τροχαίο, με 22.000 ευρώ να αφεθεί ελεύθερη χωρίς συνέπειες. Μάλιστα η αστυνομικός πρότεινε να πάει η ίδια στο σπίτι του θύματος να παραλάβει τα χρήματα, λέγοντας ότι στο Αστυνομικό Τμήμα έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, οι οποίοι είναι... Αλβανοί υπήκοοι και μάλιστα εξαγριωμένοι.

ΨΥΧΡΑΙΜΗ

Η 74χρονη Λαρισαία, συνήλθε γρήγορα από το αρχικό σοκ που υπέστη όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τους απατεώνες σκεπτόμενη πως μόλις είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κόρη της που βρισκόταν στα παράλια του νομού και πρακτικά θα ήταν αδύνατο το... δυστύχημα να είχε σημειωθεί την ίδια ώρα στη Λάρισα.

Έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, μόνο που στο δεύτερο τηλεφώνημα των δραστών η 74χρονη είχε ήδη ενημερώσει αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη της 59χρονης.

Η 74χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», φέρεται να δήλωσε στη δράστιδα πως διαθέτει στο σπίτι της περί τις 40.000 ευρώ και πως αδυνατεί να μετρήσει τις 22.000 που τις ζητούσαν, δελεάζοντας έτσι τους απατεώνες να... τα μετρήσουν οι ίδιοι και να τις επιτρέψουν τα υπόλοιπα.

Με την τηλεφωνική διαπραγμάτευση μετά από ώρα να καταλήγει αργά το βράδυ σε ραντεβού στον αύλειο χώρο του ναού του Αγίου Γεωργίου, στην οδό Βόλου. Μόνο που στο ραντεβού – παγίδα, αντί της 74χρονης πήγαν αστυνομικοί συλλαμβάνοντας την 59χρονη όταν παρέλαβε την τσάντα με τα υποτιθέμενα χρήματα.

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ

Για την ίδια υπόθεση, από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται πως «συνελήφθη, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία 59χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστος συνεργός της 59χρονης επικοινώνησε τηλεφωνικά με 74χρονη και με το ανυπόστατο πρόσχημα ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό εγκύου, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να απεμπλακεί.

Στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενη η 74χρονη την επικείμενη απάτη, σύμφωνα με τις οδηγίες των δραστών, τοποθέτησε μια τσάντα στο σημείο όπου συμφώνησαν και στη συνέχεια η δράστιδα μετέβη στο προσυμφωνηθέν τηλεφωνικό ραντεβού με σκοπό να παραλάβει χρήματα, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου συνεργού της συνεχίζονται, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή της δράστιδας σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις».

ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Η συλληφθείσα θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι μεθαύριο Δευτέρα, οπότε θα δικαστεί στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Να σημειωθεί ότι παρά τις κατά καιρούς συλλήψεις, οι απατεώνες συνεχίζουν τη δράση τους σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων χρησιμοποιώντας διαφορετικούς «εισπράκτορες».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass