Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 15:00

Μνημόσυνο αύριο του μακαριστού Θεολόγου

Αύριο Κυριακή πρωί, ο σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, όπου και θα τελέσει το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Θεολόγου. Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να προσέλθουν, ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του και να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του διατελέσαντος Ποιμενάρχου τους.

 

* * *

Στον Αγιο Αχίλλιο λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος. Στον Ναό θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία και οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου.

 

* * *

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στη Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας

ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος. Το σημερινό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, 7-10.30 π.μ. Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνημα τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μπορούν να έλθουν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινήσει το πρωί, από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 6.45, με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ το άτομο.

* * *

Ιατρική εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Τυρνάβου

«Πρώτες βοήθειες: Βασική υποστήριξη της Ζωής», είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου, η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Τυρνάβου.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Χαράλαμπος Παρίσης, καρδιολόγος, διευθυντής του Καρδιολογικού τμήματος του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η νεφρολόγος Παναγιώτα Μακρή και η νοσηλεύτρια Ελευθερία Γκανάτσιου.

 

* * *

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Κουτσουπιά

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Κουτσουπιά. Σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου, παραμονή της εορτής στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και αύριο το πρωί Θεία Λειτουργία.

 

* * *

Τιμάται η μνήμη της Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ι.Ν. Δώδεκα Αποστόλων

Αύριο Κυριακή 28 Ιουλίου εορτάζεται η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

Οι ακολουθίες θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

- Σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Περιφορά εικόνας.

- Αύριο Κυριακή 28 Ιουλίου, 7:00 – 10:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 7:30: Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και η Παράκλησις της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Η περιοχή εξυπηρετείται με την αστική συγκοινωνία (Νο7).

 

* * *

Πανηγυρίζει ο Ναός της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νεράιδα

Πανηγυρίζει αύριο Κυριακή 28 Ιουλίου ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, της Ενορίας του Προφήτη Ηλία Λαρίσης, στη συνοικία «Νεράιδα». Σήμερα Σάββατο, το απόγευμα στις 7:00, θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και στη συνέχεια λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Αύριο το πρωί, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

 

* * *

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος στην Ανθούπολη

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος, που βρίσκεται επί της οδού Άρτης στη συνοικία Ανθούπολη. Χθες το απόγευμα εψάλη ο Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα με τον αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Κοντογιάννη προς τιμήν του Αγ. Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Θαυματουργού. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα και ώρα 7 θα ψαλεί η ιερά παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος και θ’ ακολουθήσει η λιτάνευση των Ἁγ. Εικόνων και του τιμίου λειψάνου του Αγίου με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής και των Νέων με τις παραδοσιακές τους στολές, της ενοριακής συντροφιάς του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης.