Ο Κοκκινοπηλός γιόρτασε την Αγία Παρασκευή

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΓΑΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 15:50

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία προσκυνητών, ο γραφικός Κοκκινοπηλός Ελασσόνας γιόρτασε την Αγία Παρασκευή, στον φερώνυμο ιστορικό ιερό ναό του.

Προχθές, Πέμπτη το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ιερείς της περιοχής.

Χθες, Παρασκευή, το πρωί, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος με ιερείς της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος και Λαγκαδά.

Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή, «που είναι θρονιασμένη στη συνείδηση και στην καρδιά των Χριστιανών, ένα από τα πρώτα θύματα των διωγμών των Χριστιανών, την αγνή κόρη με την καθαρή καρδιά, που είχε τα στολίδια της αρετής, της ακτημοσύνης και της ελεημοσύνης».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων απένειμε τιμητικό μετάλλιο – σταυρό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στον γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστα Μέγα ως αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς και βοήθειάς τους στην υλοποίηση των έργων συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, αλλά και γενικότερα στο έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, σε σύντομο χαιρετισμό, ο Γιώργος Μπαλογιάννης «κατέθεσε», ανάμεσα σε άλλα:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας και τη χρηματοδότηση δύο πολύ σημαντικών έργων για τον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής. Την κατασκευή της στέγης που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου, καθώς και τη συντήρηση του τέμπλου και των εικόνων, του άμβωνα και του δεσποτικού, έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί πολύ σύντομα και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Είναι γνωστή η ευαισθησία του περιφερειάρχη μας στα θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της Περιφέρειάς μας. Αρωγός στην προσπάθειά μας είναι και ο συμπατριώτης μας Κων. Μέγας, γενικός διευθυντής της Περιφέρειας. Είναι συνεχώς δίπλα μας, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και μας στηρίζει πάντα. Η συμβολή του στην υλοποίηση των έργων είναι καθοριστική».

Ανάμεσα στις παρουσίες: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μαμάρα, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος Στέργιος Στούπας, ο δήμαρχος Κατερίνης Αναστ. Παπαζήσης, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πρ. δήμαρχος Ολύμπου Γιώργος Καστανάρας, ο πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοπηλού Βασ. Τσακίρης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου των απανταχού Κοκκινοπλιτών Σωτ. Ζιακούλης, υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς της ευρύτερης περιοχής του νομού Λάρισας, «απόδημοι» Κοκκινοπλίτες από την Κατερίνη και όχι μόνο, καθώς και δεκάδες επισκέπτες.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass