Στη βιομάζα θέλει να επενδύσει ο Δήμος Κιλελέρ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2019 15:50

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, όπου ο δήμαρχος Θ. Νασιακόπουλος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα εκμετάλλευσης της βιομάζας με εκπροσώπους γερμανοολλανδικής εταιρείας.

Στη σύσκεψη, όπου ήταν παρόντες εκπρόσωποι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της εκμετάλλευσης του αχύρου αλλά και όλων των αποβλήτων (φυτικών, ζωικών κ.λπ.) για την παραγωγή βιοαερίου και η περαιτέρω εκμετάλλευσή του.

Ο Θ. Νασιακόπουλος δήλωσε ότι ο Δήμος Κιλελέρ δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη βιομάζα και υπενθύμισε ότι γι’ αυτό το θέμα, ο ίδιος επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε πρόσφατα παρόμοια εργοστάσια αξιοποίησης βιομάζας στη Δανία και τη Βουλγαρία.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε εκτεταμένη έρευνα αγοράς και στη συνέχεια να προτείνουν ένα πλάνο συνεργασίας στον Δήμο Κιλελέρ που θα αφορά στην παραγωγή βιοαερίου. Μια επένδυση, όπως τόνισαν, θα είναι συμβατή με τα διεθνή οικολογικά στάνταρ και η οποία, εκτός των άλλων, θα συμβάλλει στη βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των κατοίκων του Δήμου. Μάλιστα προσκάλεσαν τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του να επισκεφθούν τα εργοστάσια της εταιρείας στη Γερμανία και την Ολλανδία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μετατροπής της βιομάζας σε βιοαέριο. Δήλωσαν επίσης ότι προτίθενται να καταθέσουν την τεχνογνωσία της παραγωγής, έτσι ώστε η επένδυση που θα γίνει στον Δήμο να είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε την πρόταση και δήλωσε ότι σύντομα θα μεταβεί αυτός και οι συνεργάτες του στα εργοστάσια παραγωγής βιομάζας. Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Ι. Κουκούτσης, Αν. Ρεντζιάς, Αχ. Χατζούλης, Χ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Πινάκα και Κ. Φιλιππούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass