Δύο Θεσσαλοί στις κορυφές των Αλπεων

ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ MATTERHORN

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2019 20:19

Αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία και τις ιταλικές Άλπεις το ορειβατικό δίδυμο Νίκος Κρούπης (Ελάτη Τρικάλων) και Πέτρος Τόλιας (Οξυά Καρδίτσας).


Η μικρή ορειβατική ομάδα είχε αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 13 Ιουλίου με προορισμό την κοιλάδα της Αόστα στα βόρεια της Ιταλίας και στη διάρκεια του ταξιδιού της που κράτησε σχεδόν δύο εβδομάδες κατάφερε αναβάσεις σε πέντε κορυφές άνω των 4.000 μέτρων, με σημαντικότερη αυτών την ανάβαση στο θρυλικό Matterhorn ή mont Cervino (ιταλική ονομασία).
Στο πλαίσιο του εγκλιματισμού της ομάδας στις συνθήκες του υψομέτρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανάβαση στις 17/7 στην κορυφή Gran Paradiso 4.061 μέτρων, ακολούθησε η ανάβαση στις κορυφές Signalkuppe 4.554 μέτρων και Pyramid Vincent 4.215 μέτρων στις 18/7, με τους δύο ορειβάτες να ξεκουράζονται μετά τις τρεις αναβάσεις για δύο ημέρες στους πρόποδες πλέον του θρυλικού Matterhorn, στο χωριό Cervinia.
Από το χωριό Cervinia μελέτησαν προσεκτικά το βουνό και τις καιρικές συνθήκες και ξεκίνησαν την προσέγγιση της δύσκολης κορυφής. Τελικά στις 23/7 οι δύο ορειβάτες βρέθηκαν στην κορυφή του Matterhorn στα 4.478 μέτρα. Η ανάβαση έγινε από την ιταλική πλευρά σκαρφαλώνοντας τη διαδρομή Lion Ridge (ράχη Λιόν).
Πριν την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μια ακόμα εύκολη ανάβαση στην κορυφή Breithorn 4.165 μέτρων στις 25/7, κλείνοντας έτσι μια σειρά αναβάσεων στην όμορφη οροσειρά των Άλπεων. Τη δύσκολη προσπάθεια των δύο ορειβατών στήριξαν οικονομικά οι επιχειρήσεις Mouzaki Palace Hotel & Spa, super market Φωτίου ΑΕ, κρεοπωλείο «Ο Βασίλης» του Χρήστου Γκαραβέλα και το ξενοδοχείο Κρούπη στην Ελάτη Τρικάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass