«Συγκοινωνιακή απομόνωση» καταγγέλλουν κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών του νομού

*«ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΑΣ. ΜΑΝΔΗΛΑΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2019 22:08

Παράπονα εκφράζουν κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες οι κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών όλων των Δήμων του νομού Λάρισας, για τη μείωση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, από και προς αυτά, καταγγέλλοντας «συγκοινωνιακή απομόνωση».

Ζητούν τη διατήρηση των τακτικών δρομολογίων, όπως αυτά πραγματοποιούνται και κατά τους χειμερινούς μήνες, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της μείωσής τους αδυνατούν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες, όπως επισκέψεις σε γιατρούς, αγορά φαρμάκων και διάφορες άλλες υπηρεσίες.

Η τελευταία αντίδραση προέρχεται από κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου Ελασσόνας, που υποστηρίζουν ότι «μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα κάνει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στην Ελασσόνα, από και προς τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου, όπως Γεράνεια, Μηλέα, Τσαπουρνιά, Άζωρος κ.ά., μετά την απόφαση της διοίκησής του να τα μειώσει δραστικά και σχεδόν να τα καταργήσει κατά τους θερινούς μήνες.

Το αιτιολογικό της απόφασης αυτής είναι ότι θα ήταν οικονομικά ζημιογόνο αν δρομολογούνταν λεωφορεία σε καθημερινή βάση, όπως γίνεται τον χειμώνα.

Οδηγούμαστε σε συγκοινωνιακή απομόνωση και απ’ ό,τι φαίνεται αυτό γίνεται με την ανοχή των αρμοδίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν έχουν παρέμβει ποτέ για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Η μείωση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά τους θερινούς μήνες σε απομακρυσμένα χωριά του νομού, δεν είναι ένα νέο φαινόμενο και κάθε χρόνο προκύπτει από τη μεγάλη μείωση που παρατηρείται στο επιβατικό κοινό, καθώς, όπως δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Λάρισας κ. Βασίλης Μανδηλάς, «το δίκτυο των δρομολογίων στα απομακρυσμένα χωριά του νομού Λάρισας συντηρείται στο μεγαλύτερο μέρος του από τον μαθητικό πληθυσμό, που κινείται μέσω αυτού για τη μεταφορά του σε σχολικές μονάδες».

Ως εκ τούτου, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, καθίστανται ασύμφορα οικονομικά για την εταιρεία τα δρομολόγια στα χωριά, αν και, σύμφωνα με τον κ. Μανδηλά, κατά το παρελθόν έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να διατηρήσουν τον τακτικό ρυθμό τους, ζητώντας γι’ αυτό τη στήριξη τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και του Υπουργείου Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανδηλάς δήλωσε στην «Ε»: «Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας έχουμε καταθέσει αίτημα οικονομικής ενίσχυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ στο Υπουργείο Μεταφορών, για τη στήριξη του κόστους των δρομολογίων σε άγονες γραμμές, όπως αντίστοιχα αυτό γίνεται εδώ και χρόνια για τις ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να διατηρήσουν τα δρομολόγιά τους στις άγονες γραμμές (στα απομακρυσμένα νησιά της χώρας μας).

Μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν πήραμε καμία επίσημη απάντηση, αλλά μας πληροφόρησαν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον!

Να αναφέρω ότι αν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ συνεχίσει και τους καλοκαιρινούς μήνες τα τακτικά δρομολόγια σε όλα τα χωριά του νομού, χωρίς να υπάρχει ο αριθμός των επιβατών των χειμερινών μηνών, η οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει είναι μεγάλη και υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ!».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass