Ληστεία με το «καλημέρα» στην Τράπεζα Πειραιώς Συκουρίου

ΔΥΟ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2019 22:18
Το κλεμμένο Audi A4, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές, βρέθηκε στην είσοδο του Συκουρίου, στον δρόμο προς Πουρνάρι Το κλεμμένο Audi A4, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές, βρέθηκε στην είσοδο του Συκουρίου, στον δρόμο προς Πουρνάρι

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες το πρωί οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δύο ληστών που έκλεψαν λίγο περισσότερα από 9.930 ευρώ από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο.

Με το «καλημέρα», λίγα λεπτά αφότου άνοιξε η Τράπεζα για τις συναλλαγές με το κοινό, στις 8.07’ χθες το πρωί ο ένας ληστής, φορώντας περούκα και ψεύτικη γενειάδα και με την απειλή πιστολιού «σήκωσε» τα ελάχιστα χρήματα που είχε εκείνη την ώρα στη διάθεσή της η ταμίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δύο δράστες φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει τη ληστεία, καθώς μετέβησαν στο Συκούριο με ένα Ι.Χ. που είχαν κλέψει νωρίτερα από τον Τύρναβο, γνώριζαν πως το συγκεκριμένο υποκατάστημα, γεωγραφικά είναι «εύκολος» στόχος ενώ είχαν χαρτογραφήσει επίσης την περιοχή, καθώς διέφυγαν με ΙΧ που είχαν αφήσει στην είσοδο του Συκουρίου στο παρκάκι, στον δρόμο προς Ευαγγελισμό, εκεί που εγκατέλειψαν το κλεμμένο Ι.Χ.

Οι χθεσινοί ληστές ή ήταν βιαστικοί ή δεν γνώριζαν «βασικούς» κανόνες λειτουργίας των τραπεζών, όπως για παράδειγμα τη χρονοκαθυστέρηση του κεντρικού χρηματοκιβωτίου. Ο ληστής διαπιστώνοντας ότι η λεία δεν ήταν η αναμενόμενη, έφυγε «απογοητευμένος» όταν έλαβε «αρνητική» απάντηση στην απαίτησή του να ανοίξουν το μεγάλο χρηματοκιβώτιο βλέποντας ότι το μικρό χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο. Η ταμίας θα ξεκινούσε τη διαδικασία να ανοίξει το μεγάλο χρηματοκιβώτιο αλλά όταν είπε στον ληστή πως αυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο, εκείνος προτίμησε να φύγει με τα «ελάχιστα» που έκλεψε νωρίτερα, παρότι πήγε με τσουβάλι.

ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»

Αναλυτικότερα, το χρονικό της ληστείας έχει ως εξής: Στις 8.07’ χθες το πρωί, ο ένας δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας περούκα, ψεύτικα γένια και πλαστικά γάντια μιας χρήσης, μπήκε στην τράπεζα και κατευθύνθηκε στο γκισέ.

Με την απειλή πιστολιού και μιλώντας ελληνικά, ο ληστής απευθύνθηκε στην ταμία και την εξανάγκασε να τοποθετήσει όσα χρήματα είχε σ’ ένα τσουβάλι που είχε μαζί του, παίρνοντας έτσι 9.934 ευρώ και κάτι ψιλά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, της ζήτησε να ανοίξει και ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που είχε στο γραφείο της, όπως και έγινε. Διαπιστώνοντας ωστόσο ότι το μικρό χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο, τότε απαίτησε να ξεκλειδώσουν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο.

Όταν του αντέτειναν πως το χρηματοκιβώτιο δεν ανοίγει αμέσως, καθώς λειτουργεί το σύστημα χρονοκαθυστέρησης, τότε ο δράστης έφυγε από την τράπεζα βγαίνοντας από την έξοδο κινδύνου. Στην απέναντι πλευρά της πλατείας επιβιβάστηκε σε ένα Ι.Χ. όπου τον περίμενε ο συνεργός του.

ΚΛΕΜΜΕΝΟ

Οι δύο δράστες εγκατέλειψαν το Ι.Χ. στο παρκάκι, στην είσοδο του Συκουρίου στον δρόμο προς το Πουρνάρι διαφεύγοντας προφανώς με άλλο αυτοκίνητο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Audi A4 των ληστών είχε κλαπεί νωρίτερα από τον Τύρναβο.

ΞΑΝΑ

Να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που το ίδιο τραπεζικό κατάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο ληστών, ήταν στις 5 Ιουνίου 2014, με «επαγγελματίες» δράστες που επιχείρησαν μεσημέρι γνωρίζοντας τα περί αλλαγής βάρδιας στην αστυνομία, τη χρονοκαθυστέρηση στο άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου, έχοντας τυλίξει τα δάχτυλα με σελοτέιπ ενώ φεύγοντας, κοντά στο γήπεδο του Συκουρίου, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο διαφυγής για να εξαφανίζουν τυχόν γενετικό υλικό.

Μεθοδολογία που, κατά την ΕΛ.ΑΣ., είχε «άρωμα τρομοκρατίας» κινητοποιώντας την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Με τους τρεις ένοπλους δράστες και τους δύο συνεργούς τους να διαφεύγουν έχοντας πρώτα σηκώσει, από χρηματοκιβώτιο, ΑΤΜ και ταμείο, χρηματικό ποσό που ξεπέρασε τις 172.000 ευρώ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass