«Ρύθμιση και μείωση του clawback για τους γιατρούς»

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 15:22

«Ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι “όλα είναι θέμα Παιδείας”. Κάνουμε πράξη ένα αίτημα της ισχυρής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας. Βάζουμε τέλος στην ανομία, την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα σε ακαδημαϊκούς χώρους και εγκαταστάσεις.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα βρει τους φοιτητές και τους καθηγητές ελεύθερους, απαλλαγμένους, όχι μόνο από την ανομία, αλλά και την ψυχολογική βία και την ιδεολογική τρομοκρατία, που ασκούν συγκεκριμένες ομάδες, για πολλά χρόνια. Αποκαθιστούμε το άσυλο ιδεών, την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Συγχρόνως, εξασφαλίζουμε τις πιστώσεις για την πληρωμή των αναπληρωτών, των ωρομίσθιων καθώς και του ειδικού και βοηθητικού εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς κανένα λειτουργικό εμπόδιο».

Τα ανωτέρω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γεν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπροσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε σε σχέση με τις ρυθμίσεις για την Αυτοδιοίκηση:

«Αποτρέπουμε την ακυβερνησία και εξασφαλίζουμε τη λειτουργικότητα των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων, αντιμετωπίζοντας το “μπάχαλο”, που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση με τον ν. 4555/2018. Οι συμπράξεις δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων θα προωθήσουν τη συνεργασία, συναρτήσει της κυβερνησιμότητας, ενώ η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Οικονομικών Επιτροπών θα προσφέρει μεγαλύτερη διοικητική αποτελεσματικότητα».

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας εστίασε στις διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν στην υγεία, υπογραμμίζοντας:

«Η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων, η πληρωμή δαπανών ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ καθώς και η προμήθεια φαρμάκων συμβάλλουν άμεσα στην αναδιάταξη του τομέα της υγείας με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνση του ασθενούς πολίτη.

Όπως, επίσης, είναι απαραίτητη η ρύθμιση σε δόσεις του clawback για τους γιατρούς και η μείωσή του για διαγνωστικά κέντρα και ιατρικά εργαστήρια, διότι η επιβίωση των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών τίθεται εν αμφιβόλω».

Κλείνοντας την ομιλία του ο αν. Γεν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε:

«Μέσα σε 20 μέρες, από τότε που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου, αποδεικνύεται – και με αυτό το νομοσχέδιο – πως κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη με ταχύτητα, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass