Συνελήφθη και τέταρτος για τη ληστεία του Συκουρίου

ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΕΡΟΥΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΙΑΔΑ ΕΝΩ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ * ΤΟ «ΚΛΕΜΜΕΝΟ» AUDI ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ RAYBAN ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ * ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 22:10
Στην εξιχνίαση των δύο ληστειών αναφέρθηκαν οι κ. Αστ. Μαντζιώκας (μέσον), Χρ. Σιμούλης (αριστερά) και Παν. Οικονόμου (δεξιά). Στην εξιχνίαση των δύο ληστειών αναφέρθηκαν οι κ. Αστ. Μαντζιώκας (μέσον), Χρ. Σιμούλης (αριστερά) και Παν. Οικονόμου (δεξιά).

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον και ο τέταρτος κατηγορούμενος - κλείνοντας έτσι το κεφάλαιο των αναζητήσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων - για την πρόσφατη ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο με λεία 9.934 ευρώ και… 90 λεπτά.

Ο 45χρονος Τυρναβίτης κάτω από την πίεση των ερευνών, νωρίς χθες το πρωί πήγε ο ίδιος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας όπου και συνελήφθη με βάση ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, μαζί με τον 35χρονο συντοπίτη του είναι οι δράστες της ληστείας που έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2018 στον Αμπελώνα, στην Τράπεζα Πειραιώς, με λεία 17.380 ευρώ.

Από την έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Λάρισας, προχθές Κυριακή το απόγευμα σε χωράφι του 50χρονου «πορτιέρη» από τον Πλαταμώνα, μεταξύ άλλων βρέθηκαν η περούκα και η γενειάδα που «φορούσε» ο 35χρονος ληστής στο Συκούριο, ευρήματα που ακύρωσαν αρχικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, ότι ο καθένας περιορίσθηκε στον ρόλο του και «κανείς» - προφανώς πλην του ληστή - δεν γνώριζε πώς θα γινόταν ληστεία.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο 35χρονος κατά τη ληστεία. Οι δύο ληστείες, του Αμπελώνα το 2018 και η προχθεσινή στο Συκούριο, σύμφωνα πληροφορίες της «Ε», έγιναν με την ίδια μεθοδολογία που μεταξύ άλλων ήθελε και «πρόβες» στα δρομολόγια διαφυγής με τους δράστες να εγκαταλείπουν αντίστοιχα, το κλεμμένο κόκκινο αγροτικό αυτοκίνητο έξω από το Κοιμητήριο του Αμπελώνα στον δρόμο προς Δελέρια και το κλεμμένο καινούργιο Audi Α4 σε αλσύλιο στην είσοδο του Συκουρίου. Αυτοκίνητα που ψευδώς αναφέρθηκε η κλοπή τους και στις δύο περιπτώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

Οι δύο Τυρναβίτες και ο Πλαταμωνίτης οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή όπως συνέβη το περασμένο Σάββατο και με την 42χρονη Τυρναβίτισσα η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται πως η 42χρονη δήλωσε ότι έκλεψαν το ΙΧ του άνδρα της, ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι ληστές, μόνο που από την αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε πως το αυτοκίνητο δεν έφερε ίχνη παραβίασης ούτε επίσης είχε παραβιασθεί το κλειστό πάρκινγκ όπου ήταν σταθμευμένο το ΙΧ την ημέρα της κλοπής.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνά τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η 42χρονη δήλωσε κλοπή του αυτοκινήτου στο Τμήμα του Τυρνάβου, όπως ερευνάται και ο πραγματικός ρόλος του 45χρονου Τυρναβίτη στη ληστεία του Συκουρίου.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

Στην εξιχνίαση των δύο ληστειών αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Αστέριος Μαντζιώκας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, Χρήστος Σιμούλης και ο αναπληρωτής διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, Παναγιώτης Οικονόμου.

Ο κ. Μαντζιώκας σημείωσε ότι η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να συλληφθούν «ένας 50χρονος, ένας 35χρονος και μία 42χρονη» για να προσθέσει ότι «επιπλέον, συνελήφθη (χθες) το πρωί στη Λάρισα, ένας 45χρονος, δυνάμει εντάλματος σύλληψης της κ. ανακρίτριας Λάρισας» για να εξάρει το έργο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Τη δράση των ληστών περιέγραψε ο κ. Σιμούλης σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το πρωί της 1ης Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ο 50χρονος με τον 35χρονο μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα. Εκεί, ο 35χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, ψεύτικα γένια και γάντια, εισήλθε στο εσωτερικό και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 9.934,9 ευρώ από ταμείο. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν». Για να σημειώσει πως η σύλληψή τους αποτέλεσε «καίριο χτύπημα» αλλά και μήνυμα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Με τον κ. Οικονόμου να διευκρινίζει πως το πρώτο όχημα διαφυγής των ληστών «εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Συκουρίου, κατασχέθηκε και όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας είναι ιδιοκτησίας του συζύγου της 42χρονης δράστιδας, για το οποίο είχε δηλωθεί ψευδώς κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στις οποίες συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών καθώς και του δεύτερου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε σε περιοχή της Πιερίας και επίσης κατασχέθηκε το εν λόγω Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 45χρονου συνεργού τους.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και αγροτεμάχιο του 50χρονου και στην οικία του 35χρονου, μέσα στην οποία βρέθηκε και ο ίδιος και της 42χρονης, αλλά και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα προαναφερόμενα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Διάφορα είδη που χρησιμοποιήθηκαν από τον 35χρονο για κάλυψη των χαρακτηριστικών του (περούκα, ψεύτικα γένια, γυαλιά ηλίου και γάντια), ένα πιστόλι τύπου replica, μία σπάθα, ένα μαχαίρι, δύο κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.380 ευρώ».

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Για να προσθέσει πως «από την περαιτέρω αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ένας από τους δράστες της ληστείας που διαπράχθηκε στις 27-11-2018 σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας τυγχάνει να είναι ο 35χρονος.

Αναλυτικότερα, ο 35χρονος είχε μεταβεί με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο μαζί με άγνωστο συνεργό του σε τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 17.380 ευρώ. Σημειώνεται ότι το προαναφερόμενο όχημα είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και είχε κλαπεί την ίδια ημέρα από την περιοχή του Τυρνάβου».

Να σημειωθεί πως το κουβάρι της ληστείας στο Συκούριο ξετυλίχθηκε από τη δήθεν κλοπή του καινούργιου Audi, ενώ από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 35χρονου ληστή στον Τύρναβο, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μεταξύ των ελάχιστων ευρημάτων ήταν και τα γυαλιά ηλίου (τύπου rayban) που – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - φορούσε την ώρα της ληστείας. Εύρημα καθοριστικό με βάση και το βίντεο της ληστείας. Επίσης όλα όσα χρησιμοποίησε ο ληστής για τη μεταμφίεσή του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πίσω από παράπηγμα σε χωράφι του 50χρονου Πλαταμωνίτη.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Να σημειωθεί πως η ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα της Πειραιώς στον Αμπελώνα έγινε την 27η Νοεμβρίου 2018 επίσης πρωί, με τους δύο Τυρναβίτες δράστες να είναι πιο «τυχεροί» αφού τότε «σήκωσαν» 17.380 ευρώ έναντι των 9.934,90 ευρώ και του… άδειου (μικρού) χρηματοκιβωτίου στο Συκούριο.

Ληστείες – καρμπόν αφού και στις δύο περιπτώσεις τα δύο πρώτα οχήματα διαφυγής αναφέρθηκαν ως κλεμμένα στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα, του Τυρνάβου, με τους δράστες να κάνουν μάλιστα «πρόβες» στα δρομολόγια διαφυγής.

ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Μετά την πολύωρη απολογία του, ο 35χρονος ληστής προφυλακίσθηκε ενώ αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 50χρονος Πλαταμωνίτης και ο 45χρονος Τυρναβίτης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass