«Το “επιτελικό κράτος” της ΝΔ, είναι ένα διοικητικό πισωγύρισμα»

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 15:24

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης», τονίζοντας πως η κυβέρνηση νομοθέτησε για το επιτελικό κράτος, χωρίς καν να έχει ορίσει τι ακριβώς εννοεί με αυτόν τον όρο.

«Το όλο νομοθέτημα δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα πισωγύρισμα, ένα σφιχτό έλεγχο της δημόσιας διοίκησης από το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Και αυτό δυστυχώς δείχνει ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι πλέον η δημόσια πολιτική να παράγεται από επάνω προς τα κάτω», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Λάρισας και η δεύτερη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης περνάει κάτω από τον πήχη, από τη στιγμή που προσπαθεί να καινοτομήσει, χωρίς καν να τολμά να προβεί στα αναγκαία βήματα που προηγούνται, όπως είναι η άρση των επικαλύψεων των Υπουργείων, που είναι και πολλές, ουσιαστικές και μονίμως προκαλούν πρόβλημα στο όλο σύστημα διοίκησης.

«Εμείς όταν λέμε μικρό και ευέλικτο κράτος, το «μικρό» δεν αναφέρεται σε αριθμό» υποστήριξε η Ευαγγελία Λιακούλη, αλλά αντίθετα σημαίνει απλό στη δομή του, «σημαίνει να μην είναι δαιδαλώδες, να μην είναι δενδρώδες, αλλά έξυπνο ως οργάνωση και χρήσιμο στην καθημερινότητα του πολίτη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass