Ασφαλτοστρώθηκαν αγροκτηνοτροφικοί δρόμοι σε Τύρναβο και Αμπελώνα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2019 22:14

Συνεχίζονται μέσα στο καλοκαίρι σημαντικά έργα οδοποιίας στον Δήμο Τυρνάβου, τόσο στις πόλεις Τυρνάβου και Αμπελώνα, όσο και στα χωριά αλλά και σε αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικών οδών του Δήμου Τυρνάβου», σύμφωνα με τις υποδείξεις της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της υποδομής σημαντικών αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων συνολικού μήκους περίπου 2.500 μέτρων. Ο πρώτος μήκους 700 μέτρων, βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Τυρνάβου (πλησίον οινοποιείου Μίγα) και ο δεύτερος, μήκους 1.700 μέτρων, βρίσκεται στην κτηματική περιοχή Αμπελώνα, προς το Πεδίο Βολής Αμπελώνα.

Ειδικά ο δρόμος προς το Πεδίο Βολής Αμπελώνα ουσιαστικά είναι ένας από τους σημαντικότερους αγροτοκτηνοτροφικούς δρόμους στην περιοχή. Το αίτημα από τους κτηνοτρόφους είναι πάγιο δεκαετίες τώρα. Με την ασφαλτόστρωσή του, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου κ. Ζήση Παρλίτση, ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τους αρμόδιους αντιδήμαρχους κ. Γιώργο Κουτσοδήμο και Κωνσταντίνο Κουλιό καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου για το έργο.

Συγκεκριμένα στους δύο δρόμους έγινε αρχικά ισοπέδωση και επιχώσεις με κατάλληλα υλικά 3Α όπου απαιτείται. Ασφαλτόστρωση των αγροτικών οδών σε ολόκληρο το μήκος τους και σε πλάτος από 5 έως 6 μέτρα με οριζόντια διαγράμμιση και κάθετη σήμανση των οδών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 - Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο προϋπολογισμός είναι 250.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι τα Λατομεία Ν. Νικολάου Α.Ε. Επιβλέπουσα είναι η πολιτική μηχανικός του Δήμου Τυρνάβου, κ. Βασιλική Ξάνθου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass