Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλυντήριο κάδων απορριμμάτων αποκτά σύντομα ο Δήμος Τεμπών

* ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2019 22:02

Οριστικά θα λύσει το πρόβλημα πλύσης των κάδων απορριμμάτων, ο Δήμος Τεμπών, καθώς εντός του μήνα αποκτά ένα σύγχρονο όχημα πλυντηρίου κάδων, που θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες του.

Οπως ανέφερε στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Κων. Τσεργάς, «ο Δήμος είχε καταθέσει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης αγοράς αυτού του ειδικού οχήματος, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο και εγκρίθηκε.

Ακολούθησε ηλεκτρονικός διαγωνισμός προμήθειας του πλυντηρίου κάδων, επιλέχθηκε ο ανάδοχος του έργου, μία ελληνική εταιρεία, που είχε καταθέσει την καλύτερη προσφορά, με την οποία υπογράφηκε η σχετική σύμβαση και αναμένεται η παραλαβή του οχήματος, η οποία προβλέπεται να γίνει εντός του μήνα Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι η προμήθεια του οχήματος, θα γινόταν πιο νωρίς, αλλά καθυστέρησαν οι απαραίτητες διαδικασίες, λόγω των εκλογών. Το κόστος του ανέρχεται στα 180.000 ευρώ».

Ερωτηθείς, για καταγγελίες κατοίκων των Μεσαγγάλων, που υποστηρίζουν ότι οι κάδοι απορριμμάτων του παραθαλάσσιου οικισμού έχουν να πλυθούν πολλά χρόνια, ο αντιδήμαρχος δηλώνει: «Αυτό δεν ισχύει. Οι κάδοι τόσο στα Μεσάγγαλα, όσο και σε όλο τον Δήμο Τεμπών, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό του, πλύθηκαν, με ανάθεση του έργου σε ιδιώτη.

Μάλιστα, επέβλεπα το έργο και γνωρίζω πολύ καλά ότι στο σύνολό τους πλύθηκαν και οι 6.000 κάδοι απορριμμάτων που υπάρχουν σε όλη την έκτασή του, για τις ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας».

Λ. Κισσάβου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα