«Δονείται» το ρήγμα του Τυρνάβου

ΣΕΙΣΜΟΣ 3,1 ΡΙΧΤΕΡ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2019 15:30

Μια ακολουθία σεισμών, ευτυχώς μικρού μεγέθους, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Δαμασίου Τυρνάβου και του Μεσοχωρίου Ελασσόνας.

Ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε στην περιοχή, όπως δήλωσε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθ. Γκανάς, ήταν της τάξεως των 3,1 Ρίχτερ στις 2 χθες τα ξημερώματα.

Η περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σεισμική ακολουθία, βρίσκεται δυτικότερα του ρήγματος του Τυρνάβου, το οποίο είναι και το μοναδικό μεγάλο ρήγμα στην ευρύτερη περιοχή που μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εξήγησε ο κ. Γκανάς, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ως προς την εξέλιξη του φαινομένου.

Την τελευταία 10ετία, στην περιοχή μεταξύ Δαμασίου και Δομένικου έχουν καταγραφεί περίπου 150 σεισμοί στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το ρήγμα του Τυρνάβου έχει αποτελέσει στο παρελθόν αντικείμενο μελέτης, τόσο για Έλληνες, όσο και Ιταλούς γεωλόγους.

Πηγή: ert.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass