Νεκρός 35χρονος μοτοσικλετιστής στη Σαρίμβεη

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΝΗΣΙΔΑ * ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ –ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ- ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 15:00

Ο 35χρονος Λαρισαίος μοτοσικλετιστής, Θεοφάνης Αχιλ. Γκουλαξιώτης έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς χθες τα ξημερώματα εντός του αστικού δικτύου, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο την επικινδυνότητα της διασταύρωσης της οδού Σαρίμβεη με την οδό Σκιάθου.

Είναι το μοναδικό τμήμα της οδού Σαρίμβεη όπου υπάρχει κενό στη διαχωριστική νησίδα και παρά τη σήμανση, αρκετοί οδηγοί εισέρχονται παράνομα στην οδό Σκιάθου, ενώ όπως κατά καιρούς έχει επισημανθεί – σε δημοσιεύματα της «Ε» που κατέγραφαν τις διαμαρτυρίες οδηγών και περιοίκων – δεν απαγορεύεται η είσοδος των οχημάτων από την οδό Σκιάθου με κατεύθυνση το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Σαρίμβεη.

Προ δεκαετίας, επίσης νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του σε παρόμοιο τροχαίο, στον ίδιο δρόμο αλλά σε νησίδα στο ύψος του κτιρίου του ΟΤΕ. Μετά από εκείνο το τροχαίο, το κενό της νησίδας έκλεισε και χθες, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, γράφτηκε μια νέα τραγωδία…

Το χθεσινό δυστύχημα προκάλεσε την αντίδραση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας με το Τμήμα Τροχαίας να ζητά εγγράφως την παρέμβαση του Δήμου Λαρισαίων, για να κλείσει το τελευταίο ανοιχτό τμήμα της νησίδας έτσι ώστε να αποτραπεί οριστικά η διέλευση των οχημάτων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη 1.40 χθες τα ξημερώματα στη διασταύρωση της Σαρίμβεη με τη Σκιάθου, όταν το προπορευόμενο μηχανάκι που οδηγούσε ο άτυχος 35χρονος -κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας- παρασύρθηκε από επιβατικό αυτοκίνητο που ακολουθούσε και το οποίο οδηγούσε 33χρονη Λαρισαία.

Τα δύο οχήματα κινούνταν δηλαδή στην ίδια πλευρά της Σαρίμβεη, με την ίδια κατεύθυνση προς την οδό Καρδίτσης, ενώ από τη νωτομετωπική σύγκρουση ΙΧ και μοτοσικλέτας, ο 35χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο. Η 33χρονη οδηγός συνελήφθη και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Παρόμοιο δυστύχημα είχε σημειωθεί προς δεκαετίας, με θύμα πάλι νεαρό μοτοσικλετιστή, στην οδό Σαρίμβεη και στη διασταύρωση στο ύψος του κτιρίου του ΟΤΕ. Μετά από εκείνο το δυστύχημα, έκλεισε το ανοιχτό τμήμα της διαχωριστικής νησίδας.

ΣΗΜΑΝΣΗ

Στη διασταύρωση της Σκιάθου -σύμφωνα και με παλαιότερα ρεπορτάζ της «Ε»- προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα (σ.σ από χθες και δυστυχήματα) καθώς αρκετοί οδηγοί παραβλέπουν τη σήμανση και σταματούν για να στρίψουν αριστερά, χωρίς ο δρόμος να διαθέτει λωρίδα επιβράδυνσης όπως διαθέτει στον φωτεινό σηματοδότη στην επόμενη διασταύρωση.

Στην επικίνδυνη διασταύρωση δεν υπάρχει σήμανση που να απαγορεύει τη στροφή αριστερά, υπάρχει ωστόσο σήμανση που υποδεικνύει την υποχρεωτική ευθεία πορεία. Να σημειωθεί πως η νησίδα διαθέτει κενό με σκοπό τη διευκόλυνση οχημάτων (ασθενοφόρα, περιπολικά κ.λπ.) σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά της οδού Σκιάθου επίσης αρκετοί οδηγοί διασχίζουν κάθετα το ρεύμα και εισέρχονται στην οδό Σαρίμβεη με κατεύθυνση προς την οδό Καρδίτσης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Τα αναρίθμητα τροχαία ατυχήματα προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται επίσης στην «Ε» για την αδικαιολόγητη διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων, ειδικά τις πρώτες νυχτερινές ώρες.

Είναι γνωστό πως οδηγοί φορτηγών για λόγους εξοικονόμησης πόρων και καυσίμων, αντί να κινηθούν περιφερειακά της πόλης, εισέρχονται στην πόλη και κινούνται μέσω των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου, Σαρίμβεη και Καρδίτσης. Από τότε μάλιστα που ατόνησαν και οι έλεγχοι, πύκνωσαν τα δρομολόγια των φορτηγών μέσα από κατοικημένες περιοχές.

ΚΗΔΕΙΑ

Η κηδεία του 35χρονου θα γίνει στις 11 σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Εξ Ιωαννίνων), στα Ηπειρώτικα, ενώ η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 10 το πρωί.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass