«Υπό προϋποθέσεις η παραχώρηση μη ενεργών στρατοπέδων στους δήμους»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» *ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 22:10

«Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να παραχωρήσει σε δήμους μη ενεργά στρατόπεδα, αρκεί να συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θα ορίσει η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). Έχω ήδη επισκεφθεί την παραπάνω Υπηρεσία και μόλις είμαστε έτοιμοι θα καλέσουμε τους δήμους σε διαβούλευση».

Αυτό δήλωσε στην «Ε» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αμέσως μετά την κομματική σύσκεψη που είχε χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας.

Ερωτηθείς για τα πρώτα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ που θα έρθουν στη Βουλή, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι θα είναι πρωτίστως αυτό της αναβάθμισης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και εν συνεχεία η βελτίωση του Νόμου περί Προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του ΥΠΕΘΑ στην «Ε» έχει ως εξής: «Θα έρθει στη Βουλή το επόμενο διάστημα, με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης, το αυτοτελές νομοσχέδιο, αλλά με προηγούμενη πλήρη ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και Εξοπλιστικών Υποθέσεων, η Ρύθμιση που θα προσδιορίσει τα αντισταθμιστικά, προκειμένου να προχωρήσει το τεράστιο έργο της αναβάθμισης από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Δυστυχώς χάθηκαν αρκετοί μήνες από τότε που ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έφερε αυτή τη Ρύθμιση στη Βουλή, χωρίς όμως προηγουμένως να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή. Σαν μια απλή τροπολογία-προσθήκη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ήταν λογικό, απέσυραν την εμπιστοσύνη τους και τον ανάγκασαν να την αποσύρει. Τώρα θα πάμε με όρους απόλυτης διαφάνειας και μέγιστης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, δεδομένου ότι κατά τον σχεδιασμό αυτά τα αντισταθμιστικά προκαλούν συνειρμούς αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης, είναι όλα υποέργα που θα «πέσουν» στην ΕΑΒ και θα την αναβαθμίσουν τεχνολογικά, ώστε να βγάλει σε πέρας τη δουλειά της αναβάθμισης των F-16. Επομένως θα σταθεί στα πόδια της.

Στην πορεία θα μας απασχολήσει και η βελτίωση του Νόμου περί Προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να αρθούν δυσλειτουργίες που οδηγούν σε καθυστερήσεις και πρόβλημα ανανέωσης εξοπλισμού των Ε.Δ. Εκεί θα γίνουν αποσπασματικές παρεμβάσεις, ώστε να γίνει λειτουργικότερο το σύστημα».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass