Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 15:02

Παρακλήσεις για την Παναγία στο Αρμένιο

Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Αρμενίου θα τελείται η ακολουθία των Παρακλητικών Κανόνων της Παναγίας καθημερινώς και ώρα 19:30. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν στις ιερές Ακολουθίες τιμώντας το πάνσεπτο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

 

* * *

Παρακλήσεις για τη Θεοτόκο

Ιερές παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο θα τελούνται καθημερινά κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού και ώρα 7 μ.μ. Υπενθυμίζεται προς τους ευλαβείς προσκυνητές ότι ο δρόμος από Πυργετό προς την ιερά μονή έχει ασφαλτοστρωθεί.

 

* * *

Θρησκευτική πανήγυρη στην Αγ. Παρασκευή Π.Η.

Σήμερα Πέμπτη 26η Ιουλίου (Π.Η.), εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερόν Ησυχαστήριον Αγίας Παρασκευής Λαρίσης (θέση Μεζούρλο).

Το απόγευμα θα ψαλεί μέγας εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτου Λαρίσης Γ.Ο.Χ. κ. Αθανασίου.

Την επομένη πανηγυρικώς αρχιερατική λειτουργία και περιφορά της ιεράς εικόνος.

Συγκοινωνία: Λεωφορείο της αστικής το Νούμερο 4 θα αναχωρεί από τον Αγιο Βησσαρίωνα και θα ακολουθεί τη γραμμή του και μέχρι το μοναστήρι.

 

* * *

Παρακλήσεις στον Άγιο Νικόδημο των δασκάλων

Από την Ερανική Επιτροπή του Αγίου Νικοδήμου στον Οικισμό Δασκάλων Ν. Λάρισας "Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ" ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου θα τελεστούν κανονικά όλες οι παρακλήσεις προς την Παναγία μας. Επίσης γίνεται γνωστό ότι τις Κυριακές 11 και 18 Αυγούστου, όπως και τις εορτές της Μεταμορφώσεως και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστούν Θ. Λειτουργίες.

 

* * *

Κτητορικό μνημόσυνο στον Πλαταμώνα

Μεθαύριο Σάββατο 10 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση. Επίσης την Τετάρτη 21 Αυγούστου θα τελεστεί θεία λειτουργία για τον Απόστολο Θαδδαίο.

 

* * *

Λειτουργίες στη Ζωοδόχο Πηγή

Στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής θα τελείται καθημερινώς (ως και τις 14 Αυγούστου) όρθρος και θεία λειτουργία από τις 7.00 π.μ.

 

* * *

Αγρυπνία για την Κοίμηση της Παναγίας στον Άγιο Αχίλλιο

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 στις 8 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό στον Άγιο Αχίλλιο. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου, τον προεόρτιο Εσπερινό της Κοιμήσεως μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των Εγκωμίων, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…». Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass