Αισιόδοξα μηνύματα για την παραλία Κουλούρας

*Πλήθος κόσμου στη γενική συνέλευση του συλλόγου *Ενας οικισμός κόσμημα στο Δέλτα του Πηνειού ποταμού

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 22:44

Κείμενο – φωτ.: Κώστας Τσόλας
Τα ζητήματα μια ιστορικής περιοχής στο Δέλτα του Πηνειού του Δήμου Τεμπών αναδείχθηκαν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Παραλίας Κουλούρας. Ο Πηνειός είναι γνωστός ως ένας ποτάμιος Θεός, γιος του Ωκεανού και της Τηθύος.
Τα σύγχρονα προβλήματα αναδείχθηκαν χθες από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Κουλούρας παρουσία και του σημερινού και επανεκλεγμένου προέδρου της Κοινότητας Κρανιάς Ολύμπου Τεμπών κ. Γιάννη Μήτσιου.
Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας Κουλούρας έγινε στο καφενείο της πλατείας της Κουλούρας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο μέλλον του οικισμού και για τον λόγο αυτό η παρουσία όλων ήταν σημαντική.
Στην έναρξη της συνέλευσης η Γενική Συνέλευση πήρε ομόφωνα απόφαση παράτασης της θητείας του Δ.Σ. για άλλο ένα χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι η σημερινή διοίκηση άσκησε άψογα τα καθήκοντά της .
Στην ομιλία της η δραστήρια πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας Κουλούρας κ. Γαρυφαλλιά Μπακόλα ενημέρωσε τα μέλη για την πλούσια δραστηριότητα του συλλόγου, ευχαριστώντας παράλληλα τα μέλη της διοίκησης και όλους τους συνδημότες για τον αγώνα που όλοι μαζί κάνουν για τη διατήρηση της περιοχής ως έναν χώρο σεβασμού στο περιβάλλον, στο Δέλτα του Πηνειού και ταυτόχρονα σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, συμπολίτη αλλά και επισκέπτη, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν κάποιες μέρες στον μυθικό Πηνειό.
Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση μεταξύ διοίκησης και μελών, μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικισμός Παραλίας Κουλούρας του Δήμου Τεμπών δημιουργήθηκε το 1985, σε έκταση περίπου 200 στρεμμάτων. Έχει άριστη ρυμοτομία, μεγάλους δρόμους, κοινόχρηστους χώρους, δίκτυο ύδρευσης καθώς και καλό οδικό δίκτυο πρόσβασης και απέχει από τη Λάρισα 47 χιλιόμετρα.
Ο Σύλλογος συστάθηκε με τη δημιουργία του οικισμού.
Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι:
Η εξαγορά της δημόσιας γης, η τακτοποίηση όλων των αυθαιρέτων, η ανάπτυξη του οικισμού. Επίσης ο ηλεκτροφωτισμός του ασφάλτινου δρόμου ώστε στη συνέχεια να ηλεκτροδοτηθούν και τα κτίσματα που έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικά.
Επίσης ο Σύλλογος αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως καθαρό και προσβάσιμο εσωτερικό δίκτυο, αποκομιδή σκουπιδιών, κάδοι απορριμμάτων, καθαρισμοί οικοπέδων και παραλίας, καλλωπισμός με δενδροφυτεύσεις και γενικότερα παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.
Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Θεοδώρου, ο π. δήμαρχος Κ. Ολύμπου κ. Νίκος Βαλσαμόπουλος, ο δημοτικός και επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Τεμπών κ. Γιώργος Νικολάου, ο νυν και επανεκλεγμένος πρόεδρος τη Κοινότητας Κρανέας Ολύμπου κ. Γιάννης Μήτσιου, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γρηγόρης Κουτσομάρκος και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass